Groep Gideon doet bod op Maranathakerk

Verkoop n De eigenaar van de Maranathakerk, de Protestantse Gemeente Rijnsburg, heeft een bod van zes ton gekregen. Dit is aangeboden door de Groep Gideon. Zij voldoen daarmee aan de minimale vraagprijs van € 575.000,00.

De Groep Gideon is altijd fel tegenstander van sluiting van genoemde kerk geweest. Vanaf het begin, de Maranathakerk is in mei 2016 gesloten, hebben zij geprobeerd om de kerk als dusdanig weer open te stellen.

Eind juli 2019 maakte het kerkbestuur bekend genoemde kerk middels 'openbare verkoop bij inschrijving' in de verkoop te doen. Dit onder toezien van een van de notarissen van Verhees Notarissen N.V. Het kerkbestuur behoudt zich het recht van gunning nadrukkelijk voor. Via speciale inschrijfformulieren kan men bij de notaris tot en met woensdag 6 november 2019 een bod inleveren. Het openen van ingediende enveloppen vindt twee dagen later plaats op 8 november.

De gemeente Katwijk wil de kerk aanwijzen tot een monumentaal pand. Hierop heeft het kerkbestuur bezwaar gemaakt. Deze procedure loopt nog. Als er meer bekend is over de toekomstige bestemming van de kerk, zal de gemeente een nieuwe aanwijzing formuleren.