De wedstrijd bleef tot het eind toe spannend. | Foto: S. de Mooij.
De wedstrijd bleef tot het eind toe spannend. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Eindelijk……

n Valken '68 wint karaktervol van RCL: 5-4

Voetbal n Drie seizoenen achter elkaar wist Valken'68 niet te winnen van RCL. Krantenkoppen als "RCL stunt, Valken'68 verzuimt en Valken'68 zet zichzelf buitenspel", sierden afgelopen jaren de kranten.

Afgelopen zaterdag stonden de ploegen weer tegen elkaar op een goed gevuld Duyfrak. En deze toeschouwers kregen een vermakelijke pot voetbal te zien waar tevens de spanning van afdroop. Door de blessure van Samet Arikan (schouderblessure) en het wegvallen van Peter de Best in de warming-up (hamstring) was de basis op twee plaatsen gewijzigd: Huig van Duijn en Rody Redel verschenen aan de start.

De wedstrijd ontvlamde al snel met een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Marc Langeveld in de 7e minuut. Gevolgd in de 8e minuut door een snelle uitval van RCL op de vleugel. De voorzet op maat werd op waarde geschat en bij de tweede paal ingekopt door Stijn Rietbroek (0-1). Menig Valken'68 fan dacht gelijk het wordt weer zo'n middag dat alles tegenzit. In de 11e minuut was er toch alweer de gelijkmaker. Een voorzet van Marc Langeveld werd binnen geschoven door Sammy Zandbergen (1-1). Valken'68 kreeg de volgende minuten de beste kansen om op 2-1 te komen, maar het was wederom RCL dat in de 28e minuut scoorde. Uit een rebound via de lat bij een corner was Lars Verdel er als de kippen bij om de bal over de doellijn te drukken (1-2). En iedereen dacht 'het wordt weer zo'n middag'. Een vrije trap op de rand van de zestien recht voor het doel gaf de Valkenburgers in de 31e minuut toch weer hoop. Snoeihard, halfhoog verdween de bal van de voet van Huig van Duijn in het net. Het geluid van het raken van de binnenkant van de paal zong nog na. Rust 2-2

Tot eind spannend

Het eerste kwartier na rust waren er een paar kleine kansjes voor Valken'68 te noteren. Jaco van der Bent kon tot twee keer toe het goede voorbereidende werk van Huig van Duijn niet verzilveren. En ja hoor, daar was die tegenvaller weer. In de 67e minuut leidde de eerste de beste uitval van RCL via rechtsbuiten Kai Vijlbrief tot de 2-3. Een puntgave voorzet werd voor de tweede maal ingekopt door Stijn Rietbroek. Nog geen vijf minuten later stond de 3-3 weer op het bord. Een loepzuivere voorzet van Huig van Duijn op links werd ingekopt door de in de zestien opduikende nr. 10 van Valken'68 Jaco van der Bent (3-3). Valken leek maar kort te kunnen genieten van deze gelijkmaker, toen de net ingevallen Shivan Chaigneau vrij op keeper van Valken'68 Ruben van der Does mocht afgaan.

Waarschijnlijk nog niet warm genoeg schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zou het dan toch een keer gaan meezitten? En ja hoor, een schot van Huig van Duijn verdween via het been van een tegenstander in het doel van RCL keeper Glenn Sloos (78e 4-3). En daarnaast mocht Valken'68 het laatste kwartier tegen tien man spelen toen nr. 5 Mickey Tromp met 2 keer geel van het veld werd gestuurd. Het werd zelfs in de 89e minuut 5-3. Een aanname van een diepe bal op de borst door Marc Langeveld, terugleggen op Jaco van der Bent en koel afgemaakt door Marc Langeveld. Buit binnen zou je zeggen. Maar nee hoor een "foutje" van centrumverdediger Pepijn van Duijvenvoorde, hij raakte een tegenstander die plots uit zijn rug verscheen, leidde via een penalty van Thom Wijnalda tot de 5-4. Het werd dus in de blessuretijd weer billen knijpen. Het eindsignaal van scheidsrechter Van Dijk voelde als een ware opluchting. Eindelijk!!! Gewonnen van RCL. Tot drie keer toe terugkomen van een achterstand. Er zit dus karakter in dit vernieuwde team van Valken'68.

Zaterdagmiddag 26 oktober 2019 speelt Valken'68 uit tegen DSO, aanvang 14:30 uur.