Inloop bijeenkomst

Uitnodiging n Vrijdagochtend 25 oktober is er weer een gezellig samenzijn in het in het zalencomplex van de Chr. Gereformeerde kerk aan de Oegstgeesterweg 71. De koffie staat vanaf 10 uur klaar en iedereen is weer van harte welkom.


Kaartavond

Uitnodiging n Buurtvereniging Irissenstraat organiseert dinsdag 29 oktober weer een klaverjas- en joker avond. Er zijn leuke prijzen te winnen. De bijeenkomst wordt gehouden in de bovenzaal van De Voorhof, aanvang 20.00 uur.


Opbrengst

Collecte n In de week van 6 tot en met 12 oktober Was er de collecte voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Rijnsburg gingen de collectanten langs de deuren. En met succes. Gezamenlijk werd een bedrag van €2.370,98 opgehaald. De opbrengsten van de collecte stelt de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten.


Overlast

Baldadige n Jeugd heeft afgelopen weekend voor overlast gezorgd. In een voortuin van een woning aan de Langevaart hadden vandalen een emmer latex verf gegooid. Grote verfklodders lagen op de tegels. De politie werd rond twee uur gebeld door een alerte getuige. Vanuit verschillende kanten werd de wijk afgezet, helaas waren de daders al gevlogen. Omdat er flink wat schade was aan de tuin hebben agenten de bewoner wakker gemaakt. Deze heeft gelopen met het zo goed al het kan schoonmaken van zijn eigen tuin. De Rijnsburgse brandweer is ook nog met zes man ter plaatse geweest omdat op de openbare weg ook verf lag. Ook de voortuin van de bewoner is schoongemaakt.

Energiecoach

Oproep n Bent u geïnteresseerd in verduurzaming en wilt u anderen daarbij op weg helpen? Meld u dan nu aan voor de basistraining Energiecoach. De training bestaat uit vier onderdelen: bouwkundig, installaties, praktijk en gesprekstechnieken. Na de training gaat u als energiecoach bewonersgroepen begeleiden bij het verduurzamen van hun woningen. Dankzij een donatie van Rabobank Katwijk-Leiden, wordt de training kosteloos aangeboden. Op vrijdag 25 oktober is er een informatieavond. Meer info kijk op: 20duurzaam20.nl of bel met Tjitske Veldkamp (06 - 26 95 68 54).