Op bezoek

Vorige week bezocht B&W Rijnsburg. Het college maakte eerst een rondje door het dorp en organiseerde vervolgens 's avonds een spreekuur in De Burgt. Daar liepen, zo werd mij gemeld, naast de wethouders en ondersteunde ambtenaren, diverse raadsleden ook weer veelal dezelfde ongeruste burgers rond.

Dorpsgenoten, met een kloppend hart voor Rijnsburg, die jaar in jaar uit zulke bijeenkomsten bezoeken om hun ongenoegen over het een en ander te uiten. Uit een verslag in deze krant maakte ik op dat, al jarenlange voortdurende problemen weer ter tafel kwamen. Problemen, situaties die maar niet opgelost worden zoals bijvoorbeeld de verkeersdrukte in de Brouwerstraat. Jarenlange aanbevelingen en suggesties vanuit de bevolking zijn tot op heden nog steeds niet gehonoreerd. Dat is eigenlijk niet zo verwonderlijk. De gemeente Katwijk heeft de Brouwerstraat, zo las ik in een bericht op facebook, namelijk nog steeds geen duidelijke functie gegeven. Dient de weg nu voor een snelle doorgang van zoveel mogelijk verkeer of is de weg bedoeld als toegangsweg voor de woningen langs de Brouwerstraat en naastgelegen wijken? Voor de weg worden nu beide functies gehanteerd en dat maakt wet- en regelgeving erg ingewikkeld, m.a.w. verkeersmaatregelen, handhaving, boetes, etc.,. Ik vermoed dat het dossier Brouwerstraat voorlopig nog niet zal worden gesloten. Wordt vervolgd…

Het gaat natuurlijk op zo'n spreekuur veelvuldig over geld. Geld wat, zo werd ons eerder dit jaar verteld, veel minder beschikbaar is. Flink bezuinigingen werd dan ook het motto. Het blijkt nu allemaal wel mee te vallen. Komend jaar houdt de gemeente zelfs 2,4 miljoen euro over. Dus gemeente Katwijk zullen we even ophouden met allerlei mooie initiatieven, zoals de dierenweide en de bloembakken aan lantaarnpalen en bruggen de nek om te draaien. Gewoon weer geld voor beschikbaar stellen, het is er namelijk.

Over geld teveel gesproken op het Provinciehuis in Den Haag klots het ook tegen de plinten. Dat is goed nieuws voor de mensen in Valkenburg. Daar dreigt een groep huiseigenaren, en een basisschool de komende jaren opgezadeld te worden met een tijdelijke weg vlak voor de voordeur. Deze tijdelijke weg aan de overzijde aan leggen, waar niemand er last van heeft, zou vanwege de extra kosten niet mogelijk zijn. Nou, dat is nu geen issue meer. De provincie zag haar tegoeden exploderen naar bijna 90 miljoen euro. Daar kan best wat af voor die nieuwe provinciale N206 langs Valkenburg. Dus beste Valkenburgers laat het de gemeente, neen het provinciebestuur het weten. Laat u niet met een kluitje het riet in sturen en bij een neen, doet u net als de boeren. Kom in opstand. Op naar het Provinciehuis.

Reageren?                 uicatcher@gmail.com