RVV H1 moet buigen voor Vives h1

Volleybal n In de altijd sfeervolle IJsselhal in IJsselstein verloren de Katwijkse volleyballers met 3-2 van Vives H1. De IJsselsteinse mannen werden, gesteund door veel publiek en een DJ, naar de overwinning gestuwd.

Afgezien van de sterke opening van Ard de Mooij met zijn service, kon RVV maar moeilijk uit de startblokken komen. Vives haalde RVV in no-time bij en hadden het beste spel. RVV bleef door hard te werken wel in het spoor. Ook werden zij daarbij enigszins geholpen door onzorgvuldigheden van hun tegenstander. RVV-coach Walleze plaatste op 21-20 achterstand een in eerdere wedstrijden succesvol gebleken wissel. Spelverdeler Ard de Mooij werd vervangen door zijn oudere broer Ron. Maar "behaalde resultaten uit het verleden……", gelukkig dit keer wel. RVV won de set tegen de verhoudingen in met 23-25.

Walleze bracht wijzigingen aan in de opstelling. Jelle Noest werd van de buitenpositie naar midblok, Robert de Vries bewandelde de omgekeerde weg en Spelverdeler Ron de Mooij mocht blijven staan. Ondanks het setverlies was Vives zeer gemotiveerd om een beter resultaat neer te zetten. Sterk serverend, efficiënt in de aanval en door uitmuntende verdediging sloegen de heren uit IJsselstein set 2 en 3 gemakkelijk binnen (25-16 en 25-22).

Ook de vierde set leek ook een prooi te worden voor de thuisploeg, maar de laatste stuiptrekkingen van RVV bleken te stevig voor Vives. Een geweldige serviceserie van de in de basis teruggekeerde Ard de Mooij brachten RVV terug in het zadel. Het geloof in een goede uitslag keerde terug. Ook aanvallend had de Katwijkers meer in te brengen. Met name Robert de Vries en Gilbert Vivo scoorden een aantal belangrijke punten die RVV naar setwinst brachten (19-25).

RVV vertrouwde erop de goede 'vibe' vast te kunnen houden, maar Vives sloeg in de openingsfase direct een gat van 3 punten. RVV verkleinde de afstand tot 1 punt bij de veldwissel, maar Vives drukte door en won de set met 15-11.

Het spel bij de Katwijkse formatie is nog niet optimaal en de matige vorm en de vele blessures binnen de selectie hebben daar geen positieve invloed op. Eerstvolgende horde is VCN H2 uit Capelle aan den IJssel op 19 oktober om 17:00 uur in de Boorsmazaal in Katwijk.


Prachtige eerste overwinning bij RDC

Dammen n De eerste keer is altijd bijzonder. Afgelopen vrijdag mochten wij, bij damclub RDC, met zijn allen getuigen zijn van een prachtige eerste overwinning.

Rune Varkevisser speelt al een paar jaar en inmiddels weer bij de senioren. De eerste seizoenen waren moeilijk, maar het gaat steeds beter. Afgelopen seizoen deed hij ook al aantal keren mee voor het tweede provinciale team. Vorig seizoen boekte hij 1 overwinning, maar dat was tegen een andere jeugdspeler. Afgelopen vrijdag, tegen een zeer ervaren tegenstander, ging het van het begin af aan goed. Een goede opening, werd erg sterk doorgespeeld naar een prachtige centrum stand. Een blok kracht. Op het juiste moment werd de aanval ingezet over de linkerflank. De verdedigers van de tegenstander werden gepoort en Rune wist een dam te halen. Deze dam werd vervolgens vakkundig achter de eigen linies gebracht, waarna de tegenstander niets anders restte dan op te geven. Een prachtige overwinning en zo mooi als die allereerste keer wordt het nooit meer.

Onder de indruk van de jeugdige dadendrang hield Gert van Delft het remise, waarschijnlijk te vroeg. Jac van Delft vocht voor wat hij waard was en wist uiteindelijk koelbloedig nog een punt te halen. Kopman Rinus Kromhout kwam wat ongelukkig uit de opening, nadat de tegenstander de sterkste voortzetting mistte, wist Rinus het zeer netjes naar een overwinning te brengen. Al met al een hele mooie 6-2 overwinning voor het tweede provinciale team.

Het eerste provinciale team overspeelde de hofstad dammers uit Den Haag. Dat het uiteindelijk slechts 9-3 werd, mogen vooral Arie Schoneveld en Marco de Leeuw zich aanrekenen, Arie mistte een vrij eenvoudige winst in het late middenspel. Marco mistte een verrassende maar toch wel eenvoudige combinatie en koos uiteindelijk tot overmaat van ramp ook nog eens voor het verkeerde eindspel. Alles bij elkaar geen grote ramp, want niemand verloor en na 3 ronden gaan zowel het eerste provinciale team als het tweede fier aan kop in hun klasse.


Start Duinloopcircuit A.V. Rijnsoever

Hardlopen n In de zuidduinen van Katwijk start zaterdag 19 oktober om 10.30 uur het Running Center Katwijk Duinloopcircuit.

Dit door atletiekvereniging Rijnsoever georganiseerde evenement is een jaarlijks terugkerende gebeuren, waarbij de deelnemers over een prachtig parcours door de Katwijkse duinen worden geleid. Zeker bij deze eerste loop uit de serie kan men genieten van de natuur in fraaie herfstkleuren. Reden genoeg dus om komende zaterdag naar sportpark "Zee en Duin" aan de Sportlaan te komen.

Het circuit bestaat uit een vijftal lopen, waarvan er vier worden gelopen in het duingebied aan de zuidzijde van Katwijk. De derde loop uit de serie, de Sint-Nicolaasloop, vindt op 30 november plaats in de Pan van Persijn, beter bekend als het Panbos, waarbij we ons op de laatste dag van november zeker weer mogen verheugen over de aanwezigheid van de Goedheiligman met enkele van zijn Pieten. Alle lopen starten om 10.30. Deze Sint-Nicolaasloop vindt plaats op zaterdag 1 december. De overige duinlopen vinden plaats op zaterdag 9 november, zaterdag 11 januari en zaterdag 1 februari.

De te lopen afstanden zijn 2 kilometer(jeugd t/m 12 jaar), 5 kilometer en 10 kilometer. Inschrijven kan wat betreft de vier duinlopen op de dag zelf vanaf 9.30 in de kantine van tennisvereniging "Zee en Duin". De inschrijving voor de Sint-Nicolaasloop vindt plaats in het theehuis in het Panbos. Deelnemers kunnen zich voor iedere loop apart inschrijven, maar voordeliger is het om de eerste keer meteen voor alle vijf lopen in te schrijven; het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 per loop voor de jeugd en € 5,50 voor de overige lopers. Schrijft men direct voor het héle circuit in, dan bedragen de inschrijfkosten resp. € 14,00 en € 22,00. Zie ook: www.avrijnsoever.nl.