Joel Tillema en Jeroen Spruijt maakten de goals tijdens Hardenberg-RBB 3-3. |Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

'In de tweede helft is iedereen weer Halleluja'

n HHC Hardenberg-Rijnsburgse Boys 3-3

Voetbal n Waar zou Rijnsburgse Boys op de ranglijst staan als het steeds twee helften bij de les was geweest. Waarschijnlijk ook op de tweede plek, iets dichter bij koploper IJsselmeervogels.

Met de competitiestart van dit jaar is niets mis als je naar de ranglijst kijkt, maar een paar punten meer had zomaar gekund. Aanvoerder Thomas Bakker verwoordde het treffend na een zwakke eerste en een prima tweede helft: ´In de tweede helft is iedereen weer Halleluja´.

Realist

Voor de microfoon van FOX Sports toonde Bakker zich realist. 'We startten gewoon superslecht. Die goal in het begin, wat wij daar lopen te doen! Het is gewoon zo zonde', aldus de speler met een Hardenberg verleden. Ook hij zag dat zijn huidige club twee van de drie door Hardenberg gescoorde goals wel erg makkelijk weg gaf. Natuurlijk was er ook van enige pech sprake bij de eerste en leek de tweede goal na een buitenspelsituatie gescoord te worden, maar wat scherper verdedigen had deze doelpunten kunnen voorkomen. Niets ten nadele van de makers De Bondt en Junte.

Topvorm

Rijnsburgse Boys liet zich niet van de wijs liet brengen door twee keer een achterstand. De flegmatieke Anthony van Dongen gaf na de eerste achterstand (al in de tweede minuut opgelopen) een strakke voorzet vanaf de linkerkant. Dani van der Mooi wist dat achter zijn rug Jeroen Spruijt in een betere scoringspositie stond. De Westlander toonde dat hij momenteel in topvorm verkeert en bezorgde zijn club de eerste gelijkmaker van de middag. Er zouden er nog twee volgen, want telkens als de Uien op gelijke hoogte waren gekomen was het HHC Hardenberg dat weer op voorsprong kwam. De tweede gelijkmaker kwam ook op naam van Spruijt na een goed genomen corner van Van Dongen. Nog voor de rust kwam Hardenberg op voorsprong, doelpunt Van der Leij.

Lang gras

In de tweede helft moest het nog weer eens gebeuren. De instructies van trainer Wisman zullen ongetwijfeld hebben geholpen. Rijnsburgse Boys was een stuk feller en omdat er geen tegengoals meer vielen was het bijna logisch dat de gelijkmaker niet uit de lucht kwam vallen. Uit een ingestudeerde corner scoorde goedhaantje Tillema de derde gelijkmaker van de middag. Er was hierna nog ruim een half uur te spelen op een kletsnatte Boshoek op een veld met (te) lang gras. Daar hadden beide ploegen natuurlijk last van en juist die lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Beiden kregen kansen op de overwinning, maar doelpunten vielen er niet meer.

Zaterdag een dagje rust in de Tweede Divisie. Rijnsburgse Boys gaat zich opmaken voor een fantastisch drieluik op Middelmors. Eerst wacht AFC, de dinsdag daarop FC Eindhoven voor de beker en zaterdag 2 november is Kozakken Boys de tegenstander.