Alle basisscholen zijn voorzien van goedgekeurde stookinstallaties

veilig n In het jaar 2018 is de gemeente Katwijk een project gestart waarin speciaal aandacht is besteed aan de keuring van stookinstallaties en gasleidingen bij scholen. Op scholen zijn veel mensen en kinderen aanwezig.

Veiligheid op basis van de aanwezige stookinstallaties is dan een vereiste. Gemeentelijke toezichthouders hebben daarom alle scholen binnen de gemeente Katwijk bezocht en gecontroleerd. Het is een veilige gedachte dat bezoekers, personeel en de leerlingen van de scholen over goedgekeurde stookinstallaties beschikken.

Resultaten

De ervaringen waren uiteenlopend. Veel scholen hadden de benodigde keuringen uit laten voeren, maar er waren ook scholen waarbij dit (nog) niet was gedaan. De reden voor het niet uitvoeren van de keuring is enerzijds het ontbreken van de kennis bij het personeel dat de Scios keuring verplicht kan zijn. Anderzijds niet goed voorgelicht worden door de eigen installateur die de school heeft aangewezen. Inmiddels zijn bij alle scholen de verplichte keuringen uitgevoerd of in een afrondende fase. Dit betekent dat alle installaties weer veilig en optimaal functioneren.

Tijdig checken

Heeft u als bedrijf, vereniging of eigenaar van een pand een stookinstallatie? Laat u altijd goed voorlichten en zorg tijdig voor de keuring. Dit kan wettelijk verplicht zijn. Gasgestookte stookinstallatie(s) met een nominaal vermogen van meer dan 100 kW en de daarbij horende gasleidingen dienen iedere vier jaar gekeurd te worden conform de Scios richtlijn. Tijdens deze keuring wordt gekeken naar het goed functioneren, de veiligheid en de energiezuinigheid van de stookinstallatie. Meer informatie hierover is te vinden op www.scios.nl.


Herhalingscursus Reanimatie

Stichting n Katwijk HartVeilig heeft als doel, en maakt zich sterk om de Gemeente Katwijk HartVeilig te maken en te houden.

Dit doen zij door middel van registratie en plaatsing van Aed's die beschikbaar zijn voor een eventuele inzet bij een hartstilstand en door u gebruikt kunnen worden en door de in onze gemeente geregistreerde Burgerhulpverleners. Tevens bieden zij de mogelijkheid om een (herhaling) cursus reanimatie te volgen.

Op 31 oktober en 7 november a.s. van 20:00 tot 22:00 uur organiseert Stichting Katwijk HartVeilig een herhalingscursus voor reanimatie. Deze twee avonden van 2 uur zijn verplicht volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad om uw reanimatiecertificaat geldig te houden. Twee avonden die de moeite meer dan waard zijn om uw kennis op te frissen en waarmee u mogelijk levensreddend op kunt treden. Op de genoemde data kunt u terecht in Huize Callao / Welzijnskwartier aan de Callaoweg 1, 2223 AS te Katwijk aan Zee. Voor de prijs hoeft u het niet te laten want voor slechts € 19,00 per cursist, voor de totale cursus, maakt u uw certificaat weer 2 jaar geldig. Bij voldoende belangstelling volgen er meerdere avonden. Om de kwaliteit van de lessen te waarborgen houden wij het op maximaal 6 cursisten per cursus. De cursus zal worden gegeven door een gecertificeerde instructeur.

U kunt zich opgeven via www.Katwijkhartveilig.nl/herhalingscursus of per telefoon 06-13051635. Ook voor meer informatie en het aanmelden van een Aed of als burgerhulpverlener kunt u terecht per mail op info@katwijkhartveilig.nl

Uiteraard kunt u voor een herhalingscursus ook terecht bij de uw plaatselijke EHBO-verenigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.