Spelmoment bij het doel. | Foto: S. de Mooij.
Spelmoment bij het doel. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Even drie punten ophalen…..

n V.V. Kagia – Valken'68 1-3

Fake n news. Veel rumoer over wat 'fake news'. Marc Langeveld werd onterecht gekoppeld aan de uitspraak dat Valken'68 wel even drie punten zou gaan ophalen bij V.V. Kagia . Fake news.

Wie Marc Langeveld kent, weet dat hij dit uit respect nooit zou verkondigen. In de aanloop naar de wedstrijd Kagia – Valken'68 werd in ieder geval getracht om de spelers van het deze competitie goed begonnen Kagia tegen Valken'68 extra te motiveren.

Dat dit ook verkeerd uit kan werken bleek afgelopen zaterdagmiddag. Kagia leek opeens ontzag te hebben gekregen voor Valken'68 en begon zeer behoudend. Volgens de Kagia kenners was de ploeg geen schim van het Kagia van de weken ervoor. Misschien was het ook wel de speelwijze van Valken'68, het hoog druk zetten, dat ervoor zorgde dat Kagia er in de gehele wedstrijd praktisch niet in slaagde om op de helft van Valken'68 te spelen.

Slechts een paar spaarzame uitvallen via de snelle linkerkant leverde de Valken'68 defensie met name rechtsback Samet Yarim wat werk op.

Kansen

Al in de 7e minuut kreeg Chris Guijt de eerste grote kans om voor Valken'68 te scoren toen de Kagia defensie vlak voor het eigen doel een breedtebal speelde waar Chris zo tegen aan kon lopen. Het duurde tot de 23e minuut tot Valken'68 de score openbrak. De op rechts doorgebroken Sammy Zandbergen zag zijn schot slecht gepareerd/niet klemvast gepakt wat een open kans voor Chris Guijt opleverde. Bekeken schoof hij de bal in de linkerbenedenhoek (0-1). De eerste de beste spaarzame uitval via Kagia linksback Tom Hoejenbos leverde Kagia een terechte penalty, Valken'68 keeper Ruben van der Does tikte hem aan, op. Rens Lamboo benutte de penalty vlekkeloos (1-1).

In de 31e minuut had Valken'68 weer op voorsprong moeten komen. Sammy Zandbergen mistte een kans voor open doel na een teruggelegde bal van Chris Guijt. Vijf minuten later was het wel raak. Matthijs de Mooij liet zich wat zakken en gaf laatste man Chris de Lange de mogelijkheid om op te stomen. Zijn steekpass op Samet Arikan werd door Samet snoeihard in de korte hoek binnen geschoten 1-2. Rust.

Na rust kreeg Valken'68 volop kansen om de score verder uit te breiden. Een voorzet van Chris Guijt in de 66e minuut leidde tot de 1-3 middels een kopbal van aanvoerder Marc Langeveld. En Kagia was nog een keertje gevaarlijk via de snelle linksbuiten Tijs van der Schinkel. Maar daar hield het dan ook wel mee op. Een verdiende overwinning voor Valken'68 wat steeds beter in zijn vel lijkt te gaan zitten.

Zaterdagmiddag 19 oktober 2019 speelt Valken'68 thuis tegen RCL, aanvang 14:30 uur.


Gemeente helpt inwoners online met geldzaken

Financiën n De gemeente gaat inwoners online helpen met geldzaken. Inwoners kunnen op www.startpuntgeldzaken.nl/katwijk gratis en anoniem tips krijgen rondom geldzaken.

De zogenaamde geldplannen. De gemeente benadrukt dat het niet alleen is voor inwoners met financiële problemen. De geldplannen kunnen zelfstandig worden ingevuld. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, verschillende organisaties in Katwijk kunnen helpen met het invullen. Dat zijn onder andere Grip op de Knip, Broodnodig, Jeugdgezinsteam (JGT, Budgetinformatiepunt (BIP), Formulierenbrigade, Team Sociale Ondersteuning (TSO) en het Welzijnskwartier. De geldplannen zijn ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de Stichting ter certificatie van financiële planners FFP.


Knuffeldagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Herfstvakantie n Tijdens de 'Knuffeldagen' in de herfstvakantie mogen alle kinderen (tot en met 12 jaar) die hun lievelingsknuffel meenemen, gratis naar binnen bij de Stoomtrein Katwijk Leiden.

Kom samen met je pop of teddybeer naar de Knuffeldagen en leer alles over treinen. Kijk rond in het museum, doe de speurtocht of stap met je knuffel op de stoomtrein en maak een mooie treinrit langs het Valkenburgse Meer.

Binnenkort is het weer herfstvakantie en zijn de scholen dicht. Leuk om vrij te zijn, maar wat ga je doen? Met de stoomtrein meegaan natuurlijk! Tijdens de Knuffeldagen in de herfstvakantie mag je voor niets naar binnen als je je lievelingsknuffel meeneemt. Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder betalen het normale tarief.

Stoomtrein Katwijk Leiden is geopend op zaterdag 19, zondag 20, dinsdag 22, donderdag 24, zaterdag 26 en zondag 27 oktober van 10.30 tot 16.30 uur.
Volwassenen betalen 9 euro voor het ouderwetse treinkaartje waarmee je met de stoomtrein meekunt, maar dat ook toegang geeft tot het binnen- en buitenmuseum. Kinderen (4 t/m 12 jaar) mogen gratis naar binnen als ze hun knuffel meenemen. De Museumkaart is bij Stoomtrein Katwijk Leiden niet geldig.

Vanwege de lagere temperaturen en de kans op regen wordt alleen gereden met de stoomtrein en met dichte rijtuigen. De dieseltrein met de open wagens rijdt alleen in de zomer. Meer informatie zie ook www.stoomtreinkatwijkleiden.nl.
| Foto: pr.

Kinderen gratis entree in herfstvakantie. | Foto: pr