Vorige week woensdag was er een surprise party t.g.v. het 40 jarig jubileum van Jasper van Delft.  | Foto: PvK.
Vorige week woensdag was er een surprise party t.g.v. het 40 jarig jubileum van Jasper van Delft. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

'Het is alsof het gisteren was'

n Jasper van Delft 40 jaar trouw aan werkgever

Feest n Vorige week woensdag leek voor Jasper van Delft (60) een gewone werkdag op zijn werkplek in het kantoor van Van Egmond-van Hirtum makelaardij en assurantiën. Dat was het ook tot ergens tegen het einde van de middag. Dat was het begin van een scenario dat hem en zijn echtgenote Karin uiteindelijk naar strandpaviljoen Strandhuys in Katwijk leidde.

Door Piet van Kampen

'Ik begon op mijn twintigste als Manusje van alles bij Alerus (in de volksmond Reel) van Egmond Assurantiën. Werken op kantoor en in de buitendienst, maar als het zo uitkwam moest ik ook de tuin bijhouden', glimlacht de jubilaris, die na de jubileumviering met de directie en collega's een dagje vrij had gekregen.

Uiteraard dik verdiend als hondstrouwe werknemer waarvan je er tegenwoordig weinig meer tegen komt.

In de loop der jaren heeft Van Delft heel wat klanten van goede adviezen voorzien en verzekeringen met hen afgesloten. Ook pensioen- en hypotheekzaken heeft hij afgehandeld. 'Ik deed met name vooral schadeverzekeringen voor bedrijven en particulieren', verduidelijkt Jasper.

Wat vindt hij zo mooi aan dit vak welke hij zijn arbeidzame leven lang al uitoefent? 'Dienstbaar zijn, vertrouwen geven, goed adviseren en problemen voor de klanten oplossen' is zijn korte, zakelijke maar inhoudelijke antwoord.

In 2006 kreeg het bedrijf een breder draagvlak toen het Van Egmond-van Hirtum werd. Jasper bleef als een schoenmaker bij zijn leest en hield zich alleen bezig met het verzekeringswerk.

Niet geheel bewust

'Ik wist wel dat ik vandaag veertig jaar bij het bedrijf werkte, maar was me er eigenlijk niet zo van bewust. Totdat er een berichtje kwam dat ik naar huis moest komen. Er stond een afspraak met een collega in mijn agenda, maar die liet mij het bericht lezen en zei doe je computer maar uit. Toen ging er voorzichtig een lampje bij mij branden. Zelf heb ik ook wel eens iets dergelijks georganiseerd', vertelt de jubilaris. 'Maar al mijn collega's bleven gewoon aan het werk. Thuis moest ik mij omkleden, het werd later duidelijk dat mijn vrouw Karin in het complot zat. De kinderen waren gewoon thuis en Karin en ik zouden samen een hapje gaan eten. Maar eerst nog even langs de Bakkerij, het atelier waar wij samen schilderen. Daarna naar Katwijk, de parkeergarage bij de Boulevard in. We wilden naar Willy Zuid gaan maar het regende dus de auto maar weer in en richting de Zuid Boulevard. Daar zag ik auto's van mijn collega's staan en toen werd het allemaal duidelijk. De bestemming was paviljoen Strandhuys waar ik werd toegezongen, een heerlijk diner kreeg aangeboden en een cheque voor een weekend uit naar keuze', beschrijft Jasper zijn bevindingen op deze voor hem toch wel memorabele dag na 40 jaar trouwe dienst. Een lange carrière die hij op zijn twintigste begon. 'Het is alsof het gisteren was'.