Week van de mantelzorg

aanmelden n In de week van maandag 4 tot en met zaterdag 9 november organiseert Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning, namens de gemeente Katwijk, 'de week van de mantelzorg'. Als blijk van waardering voor hun inzet organiseren zij diverse activiteiten en mag de mantelzorger één activiteit naar keuze uitzoeken. Aanmelden is verplicht en er zijn geen kosten aan verbonden.

Programma

Maandag 4 november gaat u gezellig creatief met elkaar aan de slag. U kunt kiezen uit één van de volgende workshops: make-up, bonbons maken, plantenhanger maken of een bierproeverij inclusief hapjes. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur. De workshops starten om 20.00 uur en we sluiten de avond rond 22.00 uur af. Locatie: Rabobank, Rogstraat 2 Katwijk.

Woensdag 6 november gaat we het strand op met fotograaf Ted Denies voor een leuke fotografie workshop. U kunt kiezen uit twee verschillende aanvangstijden. De eerste start om 9.30 uur en duurt tot 12.30 uur. Hierna volgt een lunch voor alle deelnemers en aansluitend start de tweede groep deelnemers van 13.30 tot 16.30 uur. Graag eigen camera meenemen. Locatie: Strandpaviljoen Strandhuys, Boulevard Katwijk.

Vrijdag 8 november zijn er heerlijke ontspanningsmomenten zoals voetreflexmassage, handmassage, stoelmassage, rugmassage, mindfulness en stoelyoga. Leerlingen van de MBO Rijnland kappersschool kunnen uw haar stylen, opsteken of krullen. Tussendoor is er een kleine high tea.

De zaal gaat open om 12.30 uur en de middagen zal eindigen rond 17.00 uur. Locatie: Zalencentrum de Voorhof, Rijnsburg.

Zaterdag 9 november is er een lunchbuffet en het duo "Roept u maar" staat garant voor de muzikale omlijsting. De deuren gaan voor u open vanaf 12.00 uur en we sluiten de middag af rond 15.00 uur. Locatie: Induyn, Noordduinseweg 17, 2221 BL Katwijk.

Hulp en zorg bieden, meegaan naar het ziekenhuis, administratie, helpen bij medicijnen toedienen, veel regelen…. Zomaar een greep uit het takenpakket van een mantelzorger. Taken die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd maar niet onopgemerkt mogen blijven.

Aanmelden kan tot en met 31 oktober telefonisch via de frontoffice 071-4033323 of mail: mantelzorg@welzijnskwartier.nl.


A44 dicht

Verkeershinder n Rijkswaterstaat voert van 18 tot 21 oktober 2019 onderhoudswerkzaamheden uit op de snelweg A44 en de autoweg N44 tussen knooppunt Burgerveen en Den Haag.

De werkzaamheden op de snelweg A44 starten ter hoogte van knooppunt Burgerveen en lopen tot aan Leiden-Zuid (9). Hierbij is de gehele rijstrook afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid via de snelweg A4 en de snelweg A12.

De werkzaamheden op de autoweg N44 vinden plaats tussen afrit Leiden-Zuid (9) en het kruispunt met de autoweg N14 bij Den Haag. Alle rijstroken zijn daarbij in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid via de A12 en de A4.