Postzegelbeurs

Zaterdag 19 oktober houdt postzegelvereniging Katwijk-Rijnsburg een beurs in wijkgebouw 'De Wiek', Fresiastraat 19 te Katwijk aan de Rijn. Deze maand is er een gelegenheidsenvelop verschenen ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum met een zegel van het wapen van Katwijk en een velletje zegels met dit wapen. Beide kunt u op de beurs aanschaffen. Zoals gebruikelijk is er volop gelegenheid zegels te ruilen, ook zijn er enkele handelaren aanwezig, waaronder één met ansichtkaarten. Tevens kunt u de 'stuiver'boeken van onze vereniging bekijken. Heeft u nog een oude verzameling in de kast liggen en wilt u weten of dat iets waard is? Kom langs en laat een deskundig lid van onze vereniging ernaar kijken. De zaal is geopend van 's ochtends tien tot 's middags halfdrie.


Leerhuis

Het Leerhuis Valkenburg organiseert bijeenkomsten waarin wordt ingegaan op actuele vragen die opkomen uit de relatie tussen samenleving, cultuur, geloof en wetenschap.

Donderdag 24 oktober 2019 is onze spreker dr. Maarten den Dulk, emeritus hoogleraar praktische theologie bij de Protestantse Theologische Universiteit. Hij is schrijver van het onlangs verschenen boek 'Voor een nieuw begin', naar aanleiding van de eerste 11 hoofdstukken van Genesis. Daarin wordt de tijd beschreven die voorafgaat aan Abraham, de 'vader van alle gelovigen'. Het gaat hierbij niet om historische schriftuitleg, maar om lessen voor de toekomst van onze samenleving. De altijddurende opgave voor de mensheid wereldwijd is een vreedzame samenleving. Die is vaak ver te zoeken. Dat vraagt steeds om een nieuw begin. Dat is ook het thema van deze leerhuisavond.

Zoals gewoonlijk wordt de bijeenkomst gehouden in het Trefpunt, gelegen achter het kerkgebouw 'De Goede Herder', Hoofdstraat 35 in Valkenburg. Aanvang 20:00 uur. Om 19:45 uur is koffie en thee klaar. De toegang is vrij, en iedereen is welkom.


Jeugdfilm in bibliotheek

Leuk toch om in de herfstvakantie met andere kinderen naar een film te kijken. Dat kan op woensdagmiddag 23 oktober om 14.00 uur als er in de bibliotheek een superleuke film klaarstaat voor kinderen vanaf 6 jaar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

Er staat een grappige en mooi gemaakte animatiefilm op het programma over de oude tovenaar Panoramix die tijdens het snijden van maretak uit de boom valt en zijn voet breekt. Daarom besluit hij dat het tijd wordt om zijn kennis over het maken van de toverdrank over te dragen aan een opvolger....