Afbeelding
Foto: pr

Verhalenvangers bij Oud Rijnsburg

Dinsdagmorgen n 15 oktober is er weer een bijeenkomst in het museum Oud Rijnsburg aan de Oude Vlietweg onder de titel: 'De verhalenvangers'. Vanaf half tien is iedereen welkom om de Rijnsburgse geschiedenis te beleven en levend te houden.

Het beleven kan bij de films die het Genootschap Oud Rijnsburg samen met de RSDA, de Rijnsburgse filmamateurs, presenteert. In de naoorlogse jaren speelden buurtverenigingen een belangrijke rol in de Rijnsburgse samenleving. Er was nog saamhorigheid onder buren, die nu steeds zeldzamer wordt. In de arme jaren moest je ook wel samen je vertier zoeken. Zo werden straten versierd en verlicht, bonte avonden gehouden en Sinterklaasfeesten gevierd. Van al die verenigingen zijn er nu nog enkele over. Daarom wordt dinsdag een film vertoond over buurtvereniging "Het Centrum" en ook nog één over plan "De Horn".

Het levend houden gebeurt door verhalen, beelden en gegevens over de historie te verzamelen. Zo kunnen er oude foto's worden gescand. Ook worden verhalen uit het verleden verzameld. Persoonlijke verhalen of anekdotes maken het grote verhaal van de Rijnsburgse geschiedenis levendig. Tenslotte is het ook mogelijk om samen achter de computer plaats te nemen en te kijken in hoeverre gegevens van de eigen familie op het internet te achterhalen zijn. Zo kan men leren om zelf in het eigen familieverleden te duiken en dat is een boeiende ontdekkingstocht.

De bijeenkomst begint om tien uur en vanaf half tien bent u welkom in het museum aan de Oude Vlietweg 6. De toegang is gratis, een bijdrage voor de koffie is welkom. De hierop volgende ochtenden zullen dit jaar worden gehouden op: 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december.


Goud voor rookworst Keurslager de Mooy

Prijs n Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat.

Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager de Mooy zeggen dat ze het predicaat Goud hebben gekregen.

Elk jaar weer steekt Keurslager de Mooy veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. "Altijd weer spannend hoe onze rookworst door de keuring komt. Het begint al met het selecteren van de grondstoffen. De lat ligt immers hoog, onze klanten zijn gewend om een sappige , maar vooral ook smakelijke rookworst op tafel te zetten. Aan de inkoop zijde zullen we dan ook nooit bezuinigen. Zorgvuldig geselecteerde specerijen maken het plaatje compleet vertelt Marien Oskam van Keurslager de Mooy.

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 t/m 12 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend. | Foto: pr.