Jordy Strooker scoorde 1-0. Hij droeg het doelpunt op aan zijn oma die deze week overleden is. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Enerverende burenruzie goed voor drie punten

n Rijnsburgse Boys-Quick Boys 3-1

Vuurwerk n en kanonslagen. Het hoort tegenwoordig allemaal bij een voetbalwedstrijd. Zeker een wedstrijd met veel historie, een wedstrijd (vanaf 2006) tussen dorpsgenoten.

Voor de gemeentelijke fusie was de derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys een risicowedstrijd waarbij twee burgemeesters met elkaar in overleg moesten gaan. Tegenwoordig kan burgemeester Visser dit in zijn eentje af en gelukkig voor de Quick Boys aanhangers konden zij dit keer op eigen gelegenheid afreizen naar hun tweede competitiederby binnen twee weken.

Mochten zij na de wedstrijd tegen Katwijk nog blij zijn met een punt, tegen Rijnsburgse Boys werd de thuisreis aanvaard met lege handen. Dit wel na een enerverend duel waarbij de Katwijkers in de eerste helft de bovenliggende partij waren, maar Rijnsburgse Boys de tweede helft toonde dat het wat meer tweede divisie ervaring bezit.

Toen de blauwe en gele rook nog maar net was opgetrokken gaf Tommy Bekooy direct zijn visitekaartje af. Hij pegelde de bal tegen de lat van de verbouwereerde Rijnsburg doelman Bradley van der Meer. Ze zouden elkaar nog vaker tegenkomen in een wedstrijd die misschien niet heel goed was, maar boeiend vanaf het begin tot het eind. Quick Boys begon voortvarend, maar stond binnen zes minuten wel met 1-0 achter. Jordy Strooker, voor de wedstrijd alsnog gehuldigd vanwege zijn 150ste wedstrijd die hij enkele weken geleden voor de Uien tegen IJsselmeervogels speelde, trok aan de linkerzijde ten aanval en rondde het steekballetje van Van der Moot beheerst af. De jubilaris droeg het doelpunt op aan zijn, een dag eerder, overleden oma. Een mooi moment van een speler die altijd wel een voldoende scoort, maar een minuut voor de rust het overzicht enigszins verloor. Zijn te zachte terugspeelbal was een eenvoudige prooi voor Bekooy. Iets eerder had dezelfde Bekooy zijn vrije trap via de lat weer het veld in zien gaan.

Opsteker

Misschien was de ruststand van 1-1 wel een ´wake up call´ voor Rijnsburgse Boys. In elk geval werd het eerste kwartiertje na de rust waarin Quick Boys flink van zich deed spreken, zonder problemen overleefd. Tijd om zelf aan scoren te gaan denken, tijd voor Dani van der Moot. Een week eerder goed voor drie doelpunten tegen Scheveningen, nu goed voor doelpunt nummer twee van de wedstrijd. Een prachtig kopdoelpunt, op maat aangereikt door Joël Tillema. Tien minuten later gooiden de Boys de wedstrijd definitief op slot. Jeroen Spruijt knalde een afgeslagen bal in het dak van het doel en bepaalde de einduitslag op 3-1. Een mooie opsteker voor Rijnsburgse Boys dat hierdoor op plek twee van de ranglijst belandde. Zaterdag weer een topwedstrijd. Uit tegen HHC Hardenberg, aanvang 15.30 uur. Beide ploegen hebben hetzelfde doelsaldo (plus zes) maar de Boshoekbewoners hebben een puntje minder.

n Valken'68 krappe 1-0 overwinning op Westlandia

Voetbal n Zaterdagmiddag speelde Valken'68 haar tweede competitiewedstrijd thuis tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde Westlandia (za).

In de nacompetitie van vorig seizoen ging Valken'68 nog onderuit tegen het toen sterk voetballende team uit Naaldwijk. Het werd een krappe 1-0 deze middag en daarmee revancheerde Valken'68 zich enigszins voor de kansloze nederlaag van vier maanden eerder. Met de terugkeer van Marc Langeveld in de spits was Valken'68 meer in balans dan een week terug in de thuiswedstrijd tegen CVV Berkel.

Er werden beduidend meer kansen gecreëerd dan in de vorige wedstrijd. Het begon in de 7e minuut met het afleggen van de bal door Jaco van der Bent op Sammy Zandbergen. Zijn schot van net buiten de zestien eindigde op de bovenkant van de lat. Gevolgd in de eerste helft door wat kansjes voor Samet Arikan. Een verre ingooi van Peter de Best vlak voor het rustsignaal werd op de punt van het vijfmetergebied prima gecontroleerd door Marc Langeveld. Kort draaiend schoot hij daarop de bal snoeihard in de korte bovenhoek. Aanvallend was er de eerste helft niets te duchten van tegenstander Westlandia en dat zou ook de tweede helft zo blijven. Rust 1-0.

Na rust maakte Valken'68 het zichzelf niet makkelijk door op het middenveld en in de aanval het slordig uit te spelen. Een aantal kansen op een grotere voorsprong werden om zeep geholpen. Sommige toeschouwers hadden zelfs af en toe het gevoel " het zal toch niet". En dat gebeurde ook niet met de attent en rustig blijvende Ruben van der Does in het Valkendoel. Eindstand 1-0.Zaterdagmiddag 12 oktober 2019 speelt Valken'68 uit tegen Kagia, aanvang 14:30 uur.
| Foto: S. de Mooij.

Actie om de bal. | Foto: S. de Mooij.