Brandstichting

Onderzoek n De politie neemt de brandstichtingen in de Stephana van Rossumstraat hoog op. De afgelopen maand is al drie keer brand gesticht in de Rijnsburgse straat. Op zaterdag 7, zondag 15 en donderdag 26 september moest de brandweer ter plaatse komen vanwege brand. Door snel optreden kon een grote brand worden voorkomen. 'Als politie nemen we deze zaak hoog op. Dit in verband met gevaarzetting voor de omgeving.' De politie laat weten getuigen te zoeken.


Contactmiddag

PCOB n Woensdagmiddag 9 oktober is er weer een contactmiddag van de PCOB, aanvang 14.30 uur in De Voorhof. Thema van deze middag is: een wandeling vanaf de stoel in de Voorhof door literair Leiden. De gids de heer Flip Hammann. Hij weet veel te vertellen over Leiden. Schuif aan tijdens deze aantrekkelijke lezing en waan je lopend langs allerlei mooie plekken uit het literaire verleden.


Opbrengst

Collecte n Het Beatrix Spierfonds heeft in Rijnsburg het mooie bedrag van € 6.037,- opgebracht. Heeft u de collectant gemist, maar wilt u toch nog een bijdrage overmaken dan kan dat via: NL82RABO0300615353 of sms spier naar 4333 (eenmalig) 1,50. De organisatie van de collecte wil iedereen, maar zeker de collectanten heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de commissie T 06 24626123.


Gaslek

Tijdens n de aanleg van glasvezel is maandag jl. een gaslek ontstaan in Frederiksoord. Rond 09.30 uur moest de brandweer met spoed naar de Koningin Julianalaan. Tijdens het graven is een gasleiding geraakt. Netbeheerder Liander heeft het lek gedicht.