De overwinning werd door de boys gevierd. | Foto: C. Spruijt.
De overwinning werd door de boys gevierd. | Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

Goede week voor Rijnsburgse Boys

n Winst in beker en competitie

Voetbal n In de aanloop naar, wat in Rijnsburg wordt genoemd, de belangrijkste wedstrijd van het jaar tankte Rijnsburgse Boys flink wat vertrouwen. Doordeweeks werd in en tegen Noordwijk gewonnen in de laatste toelatingsronde in de strijd om de KNVB Beker. Zaterdagmiddag was de uitwedstrijd tegen Scheveningen. Een klinkende 2-5 overwinning kon in de tas mee naar huis.

In bekervoetbal kan het alle kanten uit. Rijnsburg kende tegen Noordwijk een matige eerste helft. Er waren wel wat kansen, maar Emiel Wendt aanvoerder van Noordwijk, wist eenvoudig met het hoofd te scoren.

Hij passeerde Richard van Nieuwkoop die in de bekerduels het doel van Rijnburg verdedigt. Hij deed dit met verve een keepte een prima wedstrijd. Alle aanvullende impulsen in de tweede helft van Rijnsburgse Boys ten spijt, de goals bleven uit. Tot een minuut voor tijd Joël Tillema in het zestienmetergebied onreglementair werd gestuit. Er was nog een minuut officiële speeltijd, de druk was groot, maar Tillema schoot de gegeven penalty keurig binnen. Een verlenging was het gevolg. Rijnsburg kreeg nog twee strafschoppen, Tillema faalde niet en de Boys bekeren dus verder.

Eind oktober is in een thuiswedstrijd FC Eindhoven de volgende tegenstander.

Goede sfeer

Met enigszins zware benen en goede moed togen de Uien zaterdag richting Houtrust. De wedstrijden tegen Scheveningen vinden altijd plaats in een goede sfeer en meestal met de nodige doelpunten.

Juist dit laatste was voor Scheveningen dit seizoen wel een dingetje. `Was´, want tegen Rijnsburgse Boys vonden de mannen van trainer John Blok eindelijk weer eens het netje. Dat was in 545 officiële wedstrijdminuten niet gelukt. Rowdy van der Putte mocht een voorzet van Barry Rog ongehinderd inkoppen. De wedstrijd was nog geen vijf minuten onderweg.

Rijnsburg had aanvankelijk wat moeite met het opportunistische spel van de ´Schollenkoppen´, maar toch ging (om er nog maar eens een vis bij te halen) de paling lopen aan Rijnsburgse kant.

Een lange voorzet van uitblinker Jeroen Spruijt kon door Van Koesveld niet worden weggewerkt, Dani van der Moot scoorde derhalve zijn eerste voor zijn nieuwe club en de eerste goal van Rijnsburgse Boys.

Het was ´good old´ Tim Peters die Scheveningen nogmaals op voorsprong zette. Het bracht Rijnsburgse Boys niet van de wijs. Van der Moot scoorde de gelijkmaker, Spruijt zette zijn ploeg op voorsprong, Van der Moot breidde deze uit en invaller Marc Magan maakte de mooiste van de middag. Een schitterende vrijde trap vanaf de rand van het strafschopgebied.

Zaterdag maar eens kijken of de nieuw ontstane tandem Spruijt-Van der Moot ook op Middelmors kan excelleren. Dan staat de kraker tegen Quick Boys op de agenda, De Katwijkers vlogen uit de beker en verloren tegen De Treffers. Zij gaan ongetwijfeld op zoek naar eerherstel en punten. Let op aanvang wedstrijd: 15.30 uur.

n Jong Flora Band eerste bij jeugdmanifestatie Ahoy

Trots n Jong Flora Band was vorige week zaterdag deelnemer van de jeugdmanifestatie in Ahoy.

Deze wordt elk jaar gehouden voorafgaand aan de Nationale Taptoe en wordt georganiseerd zodat jeugdorkesten in competitieverband hun kunnen met andere bands kunnen meten.

De deelnemers kunnen zich inschrijven voor het onderdeel mars of show. De deelnames worden verdeeld over alle voorstellingen van de Nationale Taptoe. De Jong Flora Band was op zaterdagavond aan de beurt en zette hier een heel sterk optreden neer. Toch moest er voor de uitslag gewacht worden tot zondagmiddag. De jongens en meiden van de Jong Flora Band hebben in spanning met elkaar op 'de Kazerne' naar de bekendmaking gekeken. Hun harde werken werd beloond met de eerste plaats voor hun optreden met de Game Show. Daarnaast was de prijs voor de beste tambour-maître voor de maître van de Jong Flora Band, Justin Strijk. Twee prijzen voor de jeugdige muzikanten uit Rijnsburg, een prestatie om trots op te zijn.

Twee eerste prijzen voor Jong Flora Band. | Foto: pr.