William Hogewoning en Ida Zwaan overhandigen het Ondernemingsplan aan wethouder Rien Nagtegaal. | Foto: pr.
William Hogewoning en Ida Zwaan overhandigen het Ondernemingsplan aan wethouder Rien Nagtegaal. | Foto: pr. Foto: pr

Rijnsburgers willen Dierenweide behouden

n Plannen en ideeën omschreven in Ondernemingsplan

Initiatief n Eind mei werd bekend dat de gemeente Katwijk het plan had om de Dierenweide in Rijnsburg per 1 januari 2020 te sluiten.

Het voorgenomen besluit was onderdeel van de bezuinigingen die de gemeente Katwijk noodgedwongen moest nemen. De gemeente Katwijk heeft in mei tevens aangegeven dat men hoopt op particuliere initiatieven om de Dierenweide toch open te houden. Deze initiatieven moesten uiterlijk 1 oktober 2019 bij de gemeente ingeleverd worden.

Op het voorgenomen besluit kwamen destijds veel boze reacties uit Rijnsburg en daarbuiten. Door de huidige beheerder, Jason Vergunst, werd een petitie gestart die al snel meer dan 4200 keer ondertekend werd. Uit al die steunbetuigingen bleek dat men de Dierenweide niet kwijt wilde in Rijnsburg.

Op verzoek van de beheerder van de Dierenweide zijn William Hogewoning en Ida Zwaan aan de slag gegaan met het schrijven van een ondernemingsplan. Er zijn vele gesprekken geweest met andere maatschappelijke organisaties, met bedrijven, met de gemeente. Gaandeweg ontstond het ondernemingsplan zoals deze er nu ligt. De schrijvers hebben vorige week woensdag het plan aangeboden aan wethouder Rien Nagtegaal, wethouder groene leefomgeving en mobiliteit.

De opstellers van het plan en de huidige beheerder, evenals alle vrijwilligers en inwoners van Rijnsburg, zijn zeer benieuwd naar de reactie van de gemeente Katwijk op het plan en hopen dat hiermee de Dierenweide behouden kan worden.

Afgesproken is pas inhoudelijk op de plannen in te gaan, zodra de wethouder namens de gemeente heeft gereageerd.


RTV Katwijk neemt nieuwe studio feestelijk in gebruik

Feestweekend n De lokale omroep RTV Katwijk kan terugkijken op een gezellig feestweekend. Vorige week vrijdagmiddag is de studio officieel geopend door wethouder Jacco Knape.

Een dag later konden Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers een kijkje nemen in de gloednieuwe studio's.

Voorzitter Willem Meijvogel bedankte iedereen die de verhuizing mogelijk maakte, met in het bijzonder de vrijwilligers. Toch de basis en het hart van RTV Katwijk. Wethouder Jacco Knape sprak vrijdagmiddag lovende woorden over de nieuwe huisvesting van de omroep. Met het doorknippen van het lint werd symbolisch 'het nieuwe' RTV Katwijk geopend. Genodigden kregen daarna een rondleiding door de nieuwe studio's. Getoost en geproost. Voorzitter van RTV Katwijk, Willem Meijvogel en Teuntje van Delft van Uitgeverij Verhagen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst. De twee bedrijven werken vanaf nu ook officieel samen om de berichtgeving in Katwijk in woord en beeld verder te versterken. Met deze nieuwe huisvesting; een centrale hal, twee grote studio, montage en regie-ruimtes en de TV-studio, zet de omroep een volgende stap in de toekomst.

Open dag

Zaterdag opende de omroep letterlijk de deuren voor iedereen die even een kijkje wilde nemen. De hele dag was de omroep live op televisie en radio. Enkele honderden inwoners van de gemeente hebben een kijkje genomen. De vrijwilligers hadden de studio's aangekleed en stonden klaar om de bezoekers alles te vertellen over de apparatuur, uitzendingen en meer.

De Haagse Elvis opende de open dag om 11.00 uur met een spetterend optreden. Ondertussen werd op radio geschakeld naar De Halve van Katwijk en daarna sport. Op televisie stond om 13.00 uur een tafelgesprek gepland met oud-voorzitters en oud-medewerkers. In de gloednieuwe televisiestudio stond ook veel publiek om de uitzending gade te slaan.

Frans van Dorland sloot met een optreden de live-uitzending van RTV Katwijk tijdens de open dag af. De open dag gemist, maar toch benieuwd? De omroep is nog altijd op zoek naar vrijwilligers. | Foto: PvK.

Afbeelding