Onnodige nederlaag voor Valken'68

Voetbal n In de eerste helft tegen HVC'10 had Valken'68 de volledige controle over de wedstrijd. Er werden weinig of geen kansen gecreƫerd door beide ploegen.

De enige kans voor Valken'68 1 was voor Matthijs de Mooij (29e minuut), die uit een vrije trap van Marc Langeveld rakelings naast kopte. Beide ploegen rusten met een stand van 0-0.

Na de rust ontstond er een wedstrijd voor Valken'68 met meer kansen als in de eerste helft. De eerste grote kans was voor Jaco van der Bent in de (52e minuut), die de 0-1 had moeten betekenen, maar de doelman van HVC'10 Vincent Madern wist met zijn voeten op de doellijn staand redding te brengen. Na nog een aantal kansen over en weer valt het eerste doelpunt voor de thuisclub. Een verkeerd ingespeelde bal achterin werd onderschept en zo kon de spits van HVC'10 Sil van Ooijen de voorzet vanaf de rechterkant wel afronden.

Kansen werden er niet meer gecreƫerd door beide ploegen, en in de 93e minuut eindigde deze wedstrijd in een 1-0 overwinning voor HVC'10 waardoor de thuisclub teveel krijgt en Valken'68 te weinig.

Trainer Alan Campfens zei na afloop van deze wedstrijd:

'In de eerste helft hebben we ons tekort gedaan,verkeerde keuze gemaakt en we waren te onrustig aan de bal. Verdedigend hadden we wel de controle, en in de tweede helft moeten we eigenlijk ons belonen en dat hebben we niet gedaan'.

Aanstaande zaterdag 28 september 2019, speelt Valken'68 thuis tegen Berkel 1. Aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.