Oud-klasgenoten genoten van een gezellige reünie. | Foto: pr.
Oud-klasgenoten genoten van een gezellige reünie. | Foto: pr. Foto: pr

Weer een gezellige reünie

Weerzien n Dit jaar vieren ze allemaal hun 50ste verjaardag. Een goede reden om weer een reünie te organiseren.

De eerste keer dat de leerlingen van een van de klassen van de Julianaschool elkaar weer voor het eerst zagen was 20 jaar geleden, het jaar waarin de voormalige klasgenoten hun 30ste verjaardag vierden. Ook vijf jaar geleden was er nog een reünie.

Afgelopen zaterdag kwam de groep voor de derde keer bijeen, en dat is zeker niet voor de laatste keer, werd er bij het afscheid gezegd.

Maar voor het zover was stond er 's middags een solextoertocht op het programma. De groep van 15 oud-leerlingen maakten een leuke tocht door de streek. 's Avonds kwamen er nog 8 oud-leerlingen bij en volgde er bij Jan Ravensbergen in de Burg. Meijboomstraat een gezellige avond die tot in de kleine uurtjes duurde. Ook oud-leraar Jan Pieter Tensen was weer van de partij. Deze klas was ooit zijn eerste klas 'en die vergeet je niet', liet hij weten. Hij had deze avond nog een verrassing voor zijn oud-leerlingen in petto, namelijk de Julianaschoolspecial met oude foto's en leuke verhalen. Een leuke geste die door de 'vijftigers' dankbaar in ontvangst werd genomen.

De bedoeling is dat de klas over 5 jaar weer bij elkaar komt.


Tijdelijke N206 blijft gemoederen in Valkenburg flink bezig houden

n 'Raadscommissie hoor onze noodkreet aan'

tjalmaweg n Veel Valkenburgers waren vorige week donderdag in het gemeentehuis aanwezig tijdens een presentatie over de tijdelijke N206. Dat sommigen van hen tijdens de bijeenkomst boos en teleurgesteld demonstratief de zaal verlieten was een veeg teken.

Door Piet van Kampen

Veertien dorpelingen maakten van de gelegenheid gebruik om in te spreken en de teneur van de boodschap was duidelijk. Geen tijdelijke N206 aan de noordzijde vlak langs de woningen en de scholen maar aan de zuidzijde. Een optie die inspreker Piet Ooms tijdens een vorige bijeenkomst al had aangegeven. Nu had hij de materie verder uitgewerkt en het klonk allemaal aannemelijk. Waar stuit het dan op dat dit zo gewenste alternatief het waarschijnlijk niet gaat worden? Tijd en geld.

Gelopen koers?

Volgens projectleider Dirk Jan Zwemmer van aannemer Boskalis gaat het 10 miljoen meer kosten omdat er grond onteigend moet worden, ondergrondse leidingen een obstakel zijn en watergangen moeten worden aangepast. Het zou naar verwachting 1 tot 3 jaar langer gaan duren en er staat druk op het bouwen van woningen op het voormalige vliegveld. Eerst moet de nieuwe twee keer tweebaans nieuwe N206 klaar zijn, anders kunnen er geen woningen op het voormalige vliegveld worden gebouwd en de druk op de woningmarkt is hoog.

Boskalis, die in mei al met het plan 'noordzijde' kwam, heeft het plaatje al rond. Fietspad, sloot en bomen verdwijnen en de tijdelijke weg zal van een geluidscherm worden voorzien. Als er alternatieven zijn die binnen de tijd en het budget passen zouden deze bespreekbaar zijn….. maar die zijn er dus blijkbaar niet. Eerder beloofde Boskalis om de vergunningaanvraag bij de gemeente in te trekken als een alternatief plan daar aanleiding toe geeft.

Het plan van Piet Ooms lijkt het derhalve niet te gaan halen. Toen een en ander duidelijk werd verlieten een aantal boze Valkenburgers de zaal. Een veilige oplossing voor fietsers via Katwijkerbroek en de Hoofdstraat is er (nog) niet in de ogen van de verontruste burgers.

Alleen de gemeente kan de zaak tegen houden door geen vergunning af te geven. Is dat een optie? Zij zit in een moeilijk parket.

Een tijdelijke N206 aan de zuidzijde zou meer tijd en geld gaan kosten. | Foto: Piet van Kampen

 | Foto: Piet van Kampen