Desiree op haar paard Habischa Badia. | Foto: pr.
Desiree op haar paard Habischa Badia. | Foto: pr. Foto: pr

Bijzonder om aan WK Endurance deel te nemen

Mooi n resultaat voor team van Desiree Warmenhoven.

De Rijnsburgse Desiree Warmenhoven maakt deel uit van het Jeugdteam Endurance. Tijdens het onlangs gehouden WK in Pisa behaalde dit team een mooie zesde plaats.

Endurance is een tak van paardensport waarin het de bedoeling is om binnen een vastgelegde tijd een bepaalde afstand af te leggen in buitengebied.

Het is de bedoeling niet te vlug en niet te traag te arriveren, maar een goede gemiddelde snelheid te behalen. Hierbij kan het gebied variƫren van zeer vlak tot zeer bergachtig, van harde grond tot mul zand.

Op de mooie accommodatie in het Italiaanse San Rossore-Pisa ging het om een afstand van 120 km.

Goed resultaat

Van het team van 5 Nederlandse meiden behaalden er 3 de finish na 120 km. Hiermee is het voor het eerst een jeugdteam aan de finish gekomen op een WK.

Het beste individuele Nederlandse resultaat kwam dit WK op naam van Ijjou Mohamed die met Ugo de Jass op plaats 26 eindigde met een gemiddelde snelheid van 19.5 km/uur.

De Rijnsburgse Desiree Warmenhoven met Habischa Badia (18.36 km/uur - 35e) en Nanke Kramer met Liby (16.23 km/uur - 60e) noteerden de twee andere teamresultaten.
Imke Lamsma en Anne Marijn Kok wisten helaas niet de gehele wedstrijd te voltooien. Het team van de Verenigde Arabische Emiraten werd wereldkampioen. Aan deze wedstrijd deden 35 landen mee en ruim 20 teams.

Het is voor het eerst dat Nederland een jeugdteam aan de finish heeft op een WK. Bondscoach Jarmila Lakeman is dan ook tevreden over de resultaten: 'De meiden hebben echt super netjes gereden. Het is jammer dat Imke en Anne Marijn net de wedstrijd niet konden voltooien'.