Afbeelding

Kansenfestival eindigt met een punt

n Rijnsburgse Boys-Jong FC Volendam 1-1

Voetbal n Voor de tweede achtereenvolgende week speelde Rijnsburgse Boys met 1-1 gelijk. Had men een week eerder tegen koploper IJsselmeervogels nog vrede met deze puntendeling, zaterdag tegen Jong FC Volendam was er toch iets van: ´er had meer in gezeten´.

Een voetbalwedstrijd heeft twee helften en in beide moet gepresteerd worden. Het probleem van Rijnsburgse Boys in de eerste wedstrijden van dit nog prille seizoen is dat er een helft goed en een helft wat minder goed wordt gespeeld.

Zaterdag tegen Jong FC Volendam was de eerste helft onder de maat. De Rijnsburg supporter kwam in de tweede helft beslist meer aan zijn trekken. Gek genoeg zorgde het spelen richting kantine in de eerste helft niet voor voldoende inspiratie. Er waren wel wat kansjes en schoten van afstand voor het team van Henk Wisman. Van Dongen, Tillema, Spruijt, Schet en Van der Moot hadden het vizier niet op scherp. Beide laatstgenoemden hadden hun eerste basisplaats gekregen. Jeffrey Jongeneelen was geblesseerd en Edo Knol mocht na een aantal basisplekken dit keer op de bank beginnen. Hierdoor zakte Joël Tillema een linie, oud Jong Volendam topscorer Van der Moot de spits positie innemen en de jeugdige Jaïro Schet op de rechtervleugel excelleren.

Oudste

Alle goede bedoelingen ten spijt was het Jong FC Volendam dat met een 0-1 voorsprong mocht gaan rusten. Een snel uitgevoerde counter werd door Derry John Murkin verzilverd. Het was de eerste goal van de jeugdige Engelsman. Rijnsburg doelman Van der Meer voorkwam dat de Volendammers met een grotere voorsprong konden gaan rusten. Wellicht hadden de instructies die Wisman tijdens de thee aan zijn spelers meegaf geholpen. Het spel van Rijnsburgse Boys in de tweede helft oogde gevaarlijker. Toch leverde het geen doelpunten op en zoals al vaker dit seizoen maakte ´de bank´ het verschil. Vijf minuten voor tijd stond er nog steeds 0-1 op het scorebord en als de nood aan de man is, is er nog steeds de boomlange Carlos Opoku. Hij kopte de prima voorzet van die andere invaller, Marc Magan, achter Barry Lauwers. De Volendam doelman had tot dat moment zijn doel op prima wijze verdedigd, maar had geen antwoord op de kopbal van de ´oudste´ speler in de Rijnsburgse selectie. De derde invaller, Roderick Gielisse had bijna de winnende op zijn schoen. Zijn afstandspegel ging maar net over.

Eerherstel

De komende competitiewedstrijd is tegen hekkensluiter Scheveningen. Het team John Blok heeft nog maar een enkel gelijkspel behaald en zal op eigen terrein tegen Rijnsburgse Boys ongetwijfeld op zoek gaan naar eerherstel en broodnodige punten. Vorig seizoen kwamen beide teams een 2-2 gelijkspel overeen. Zaterdag, aanvang 14.30 uur, moet het voor Rijnsburg mogelijk zijn de volle winst te behalen. Doordeweeks speelt Rijnsburg nog een bekerwedstrijd tegen Noordwijk.
| Foto: Hans Heemskerk.