Jeugddienst met Xalt

Uitnodiging n Het is een vraag onder veel gelovigen: Hoe ervaar je God. En waarom is dit (soms) zo lastig?

De ene mens zou zeggen dat hij God dagelijks ervaart, terwijl een ander dat gevoel veel minder sterk heeft. Wellicht zijn er ook mensen die God nog nooit bewust ervaren hebben. Want waar moet je nu naar zoeken om God te kunnen ervaren? Om God te ervaren, moet je wel weten waar je op zou kunnen letten. Wat je zou kunnen doen en hoe je zou kunnen kijken.

Zondag 29 september a.s. komt Martin van der Linden over dit thema spreken tijdens de eerste jeugddienst van dit nieuwe seizoen.

Het wordt een Sing In met muzikale medewerking van Xalt uit Katwijk. De jeugddienst begint a.s. zondag om 18:30 uur in de Hervormde kerk te Valkenburg. De jeugddienstcommissie hoopt velen te ontmoeten en na afloop van de dienst ben je in ieder geval een ervaring rijker.


Wandel mee langs Vrijwilligersorganisaties

Meedoen n Bent u op zoek naar een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding? Wilt u zich oriƫnteren op wat er mogelijk is op het gebied van vrijwilligerswerk in Valkenburg?

Wandel dan op donderdag 10 oktober a.s. gezellig met ons mee langs een aantal vrijwilligersorganisaties. De wandeling wordt georganiseerd door Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt in samenwerking met de Vereniging Oud Valkenburg.

Tijdens de wandeling lopen we o.a. even binnen bij Herberg Welgelegen, Speeltuin Valkenburgt, de Steenrots, Museum de Toren en de Trom, de muzikale thuishaven van Valkenburgs Harmonie. Een enthousiaste gids vertelt u onderweg ook mooie verhalen over de historie van Valkenburg.

Het startpunt van de wandeling is het Dorpshuis, Kerkweg 3 in Valkenburg. Om 14.00 uur wordt u welkom geheten met een kopje koffie of thee.

Omstreeks 17.00 uur komen we weer terug bij het Dorpshuis. Hier kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, napraten en ook nog kennismaken met enkele andere vrijwilligersorganisaties.

Lijkt het u leuk om mee te wandelen? Meldt u dan aan bij het Vrijwilligers Informatiepunt. Dat kan telefonisch op 071- 4033323 en via email op: vip@welzijnskwartier.nl Meedoen is gratis! Er kunnen maximaal 15 mensen meewandelen. De wandeling gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.


COV Excelsior zoekt Gastzangers

Zingen n Na de succesvolle uitvoering van de Misa Criolla in de Vredeskerk zijn de leden van COV Excelsior inmiddels gestart met de voorbereiding voor het volgende concert, namelijk de Johannes Passion van Bach.

Nu ter gelegenheid van ons 110 jarig bestaan een klassiek oratorium. Deze uitvoering met een groot aantal in Barokstijl gespecialiseerde musici zal plaats vinden op vrijdag 13 maart 2020 in de Dorpskerk te Katwijk aan den Rijn.

Met ons dit prachtige klassieke oratorium uitvoeren? U bent van harte welkom. Tot het einde van deze maand is er nog gelegenheid om je aan te melden.

Kom vrijblijvend naar een repetitie. Inspirerend en professioneel geleid door dirigent Robert Jan Kamer. Op piano begeleid door Petra Somlai. Een bijzondere ervaring, zeker als je dit nog niet eerder hebt gedaan. De repetities zijn iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. In het Anker, tegenover de Nieuwe Kerk aan de Voorstaat in Katwijk aan Zee.

Twijfel je nog? Neem contact op. Email: info@excelsiorkatwijk.nl, of bel: Arie van der Plas, 071 4074076.