Met het wensenfonds ondersteunt de Rabobank verenigingen en stichtingen. | Foto: PR
Met het wensenfonds ondersteunt de Rabobank verenigingen en stichtingen. | Foto: PR Foto: pr

Valken '68 speelt verdiend gelijk tegen Forum Sport

voetbal n De derde districtsbekerwedstrijd in de poule tegen Forum Sport eindigde zaterdagmiddag in een 3-3 gelijkspel. Met een beetje geluk had er winst ingezeten, maar voor de objectieve toeschouwer was het een terechte uitslag. Genieten van een nazomers zonnetje, een leuke pot voetbal en een aantal mooie doelpunten. Een uitslag waarmee Valken'68 verder is uitgeschakeld voor de districtsbeker. De onnodige zure nederlaag de eerste wedstrijd tegen VUC is hiervan de oorzaak.

De eerste helft domineerde het wat makkelijker voetballende Forum Sport. Een roterend ingespeeld middenveld wist makkelijk de Forum Sport aanvallers van ballen te voorzien. Gek genoeg kreeg Valken'68 linksbuiten Samet Arikan, de hele middag een plaag voor de linksback van Forum Sport, de eerste kans om de score te openen in de 13eminuut. In de 14eminuut was het Marc Langeveld die na wederom een actie van Samet de bal bij de tweede paal binnen kon tikken (1-0). Forum Sport zette deze achterstand voor rust nog om in een verdiende 1-2 ruststand via een intikker bij de eerste paal door Luuk Goedbloed en een prachtig afstandsschot van Jeroen Reinking dat stijf in de kruising verdween van het doel van Valken'68 keeper Ruben van der Does. Rust 2-1.

Na rust keerde het wedstrijdbeeld. Valken kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg meer kansen. Er was wat discussie over wel of geen penalty nadat Jaco van der Bent in de 63eminuut hard onderuitging of werd gehaald in de zestien. Het storende werk van Sammy Zandbergen zorgde er in de 72eminuut dat de keeper van Forum Sport de bal niet kon klemmen en Chris Guijt in de rebound de 2-2 kon binnen schieten. Valken leek op weg naar een voorsprong, o.a. een kans vrij voor de keeper voor Samet Arikan, maar keek na een onnodig foutje achterin in de 85eminuut tegen een 2-3 achterstand aan. Een afgeslagen voorzet van Marc Langeveld vlak voor tijd gaf invaller Stephan de Mooij de kans om snoeihard de verdiende 3-3 laag in de korte hoek binnen te schieten. Met dit gelijke spel tegen eersteklasser Forum Sport toonde Valken'68 aan klaar te zijn voor de competitie die volgend weekend zal starten.

Op 21 september speelt Valken '68 uit in Hoek van Holland tegen HVC'10. Aanvang 14.30 uur.

Bron: Cas Pauw, www.valken68.nl.


Nog tot en met 22 september inschrijven voor Rabo Wensenfonds

wens n Verenigingen en stichtingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunnen nog tot en met zondag 22 september een wens indienen tot €5.000,- bij het Rabo Wensenfonds.

Met het Wensenfonds wil de bank een bijdrage leveren aan het versterken van lokale omgeving via verenigingen en stichtingen in de gemeente Katwijk. Zij zijn belangrijk in de samenleving, zo is de overtuiging van de bank. Het verenigingsleven zorgt voor verbinding, ontmoeting, samenwerking en betrokkenheid in de gemeente.


Wensen

Begin dit jaar gingen tijdens 'De avond van Katwijk' in TriPodia maar liefst 42 wensen in vervulling. Met deze bijdrage kochten de Katwijkse Zeeverkenners een nieuwe vlet en Dorpshuis Rijnsburg materialen voor de organisatie van kinderevenementen. De atletiekvereniging kocht nieuw wedstrijdmateriaal en het Natuur Centrum Katwijk is inmiddels voorzien van foto's van dieren als blikvanger. Ook dit keer worden de donaties tijdens een feestelijke avond in november bekend gemaakt.

Spelregels Deelname

Aan deelname aan het Wensenfonds zijn spelregels verbonden. Zo kunnen alleen klanten van de bank een wens indienen en is de toekenning van het bedrag eenmalig. Daarnaast vergoedt Rabobank Leiden-Katwijk nooit het volledige bedrag, want de bank vindt het belangrijk dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken. Verenigingen en stichtingen die een wens willen indienen kunnen terecht op www.dichterbijleidenkatwijk.nl.

Stemmen

Na 22 september beoordeelt een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, ambassadeurs en medewerkers van de bank, de wensen en bepaalt of deze in aanmerking komen voor de erop volgende stemronde. Vervolgens brengen klanten en leden hun stemmen uit op de genomineerden. Hoe meer stemmen een wens krijgt, des te hoger het bedrag dat de vereniging of stichting ontvangt.