Pijnstillers bij rugpijn

De meeste mensen hebben weleens rugpijn. Het is vooral vervelend, maar vaak niet ernstig. De oorzaak is meestal een beschadiging van de banden of spieren die de rug stabiliseren. De rugpijn kan snel voorbij zijn, maar ook wekenlang duren.

Vaak is een verkeerde houding de oorzaak, maar ook verkeerd schoeisel, een plotselinge verkeerde beweging of overgewicht kunnen rugpijn veroorzaken. In de meeste gevallen betreft het dan pijn in de onderrug. Soms straalt de pijn naar de benen of naar de schouders en nek door.

U kunt rugpijn voorkomen:

Zorg dat u een goed matras heeft zodat uw rug tijdens de slaap goed ondersteund wordt

Let bij het tillen van zware voorwerpen erop dat u een goede houding heeft en de rug recht houdt

Zorg voor goed schoeisel, veel mensen hebben een klein beenlengte verschil of platvoeten, en dat kan rugklachten veroorzaken

Blijf niet te lang in één houding zitten, maar strek regelmatig de benen, zorg voor een goede bureaustoel en goede houding als u veel achter de computer zit

Voorkom sportblessures door een goede warming-up en cool-down

Als u geduldig bent, verdwijnt rugpijn meestal vanzelf. Het is wel belangrijk om in beweging te blijven. Koude spray of ijszakken bij een sportblessure helpen alleen in het eerste uur na de blessure. Daarna helpen warmtepleisters of een warmtekruik veel beter.

Pijnstillers zoals ibuprofen of diclofenac kunnen ook verlichting geven, maar vraag altijd eerst om advies bij Apotheek Rijnsburg in verband met de bijwerkingen.

Meer informatie over pijnstillers of andere medicijnen? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.