Veel verzet voor plannen N206. | Foto: PvK
Veel verzet voor plannen N206. | Foto: PvK Foto: Piet van Kampen

Informatieve sessie over Maatschappelijke Agenda als sturingsinstrument

politiek n Op donderdag 26 september is vanaf 21.15 uur tot 22.00 uur in de Strandzaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over 'Maatschappelijke Agenda als sturingsinstrument'.

Met de maatschappelijk agenda wil de gemeente meer sturen op maatschappelijke effecten, de samenwerking tussen partijen bevorderen en stimuleren dat er nieuwe coalities ontstaan. Om de agenda als sturingsinstrument te kunnen gebruiken heeft het college samen met de partners een databoek met indicatoren ontwikkeld. Het college informeert de raad onder andere over het ontwikkelproces, de opzet van het databoek en de bruikbaarheid van de indicatoren in relatie tot de maatschappelijke opgaven. De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over het voorstel van het college en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven geen standpunt.

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-406 53 02. Belangstellenden zijn ook welkom om te komen luisteren; daarvoor is aanmelding niet nodig.


De vergadering is live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.