Mooi weer en veel gezelligheid. | Foto: PvK
Mooi weer en veel gezelligheid. | Foto: PvK Foto:

Lions verwennen senioren met een gezellige barbecue

n Samenzijn en gezelligheid troef in Valkenburg

lions n De leden van de Lionsclub Rijnsburg/Valkenburg lieten hun leeuwenhart spreken. Afgelopen zaterdag verzorgden zij voor de bewoners van Het Zwammerveld en De Wei in Valkenburg een barbecue. Er werd spontaan gebruik van gemaakt en er heerste zoals te verwachten was een gemoedelijk sfeertje. Het mooie weer zorgde voor een extra dimensie.

Door Piet van Kampen

Tot aan 2005 regelde de heer Ten Haken deze gezellige onderonsjes maar na diens overlijden was het over. Zijn zoon Wiggert, lid van de Lionsclub heeft dit jaar de draad weer opgepakt.

Feestelijk

'In het kader van de Paardenmarkt wilden wij deze mensen ook iets feestelijks bieden maar dat ging de zaterdag ervoor vanwege het slechte weer niet door. Dus hebben wij het een week later gedaan' legt initiatiefnemer Ten Haken, genietend van de sfeer en een biertje uit. 'Wij met de club willen graag iets voor de gemeenschap doen en je ziet hoe enthousiast deze mensen hier gezellig bij elkaar zijn. Ze spreken elkaar ook niet meer elke dag en dit is een mooie gelegenheid voor hen om ook eens naar buiten te komen en onder elkaar te zijn'.

Grandioos

De heer Paauw is net als de overige aanwezigen de jongste niet meer. Hij heeft zojuist een malse hamburger achter de kiezen en wil wel even laten weten dat hij het naar zijn zin heeft. 'Het is grandioos en voor herhaling vatbaar. De Lions club zijn mensen onder de mensen en hebben empathie voor anderen' steekt hij hen een pluim op de hoed.

Zijn buurman Schaap die ook net de vingers nog even aflikt vond het een prima idee en geniet niet alleen van de vleselijke lekkernijen en een natje maar vooral van de gezelligheid. Voormalig huisarts Gerrit van Delft is het oudste lid van de club en een zeer bekende Valkenburger. Hij onderstreept nog eens waarvoor de club zich inzet. 'Voor onze mensen en ook voor andere goede doelen'. Het doel van deze avond werd ruimschoots bereikt. Samenzijn en gezelligheid troef!