Concentratie voor het doel tijdens Ijsselmeervogels RBB. | Foto: Hans Heemskerk
Concentratie voor het doel tijdens Ijsselmeervogels RBB. | Foto: Hans Heemskerk Foto: rik.lekkerkerker

Tevredenheid bij Rijnsburgse Boys na met lef gespeelde wedstrijd

n IJsselmeervogels-Rijnsburgse Boys 1-1

voetbal n De trainersshow die RTV Katwijk afgelopen vrijdagavond vanuit het sponsorhome van Rijnsburgse Boys uitzond was af en toe goed voor aardige voorspellingen. Zo sprak Excelsior Maassluis trainer Dogan Corneille lovend over Rijnsburgse Boys. Hij noemde de gastgeer de ´dark horse´ van de tweede divisie en voorspelde dat IJsselmeervogels niet van Rijnsburgse Boys zou winnen.

Zijn voorspelling bleek juist. De wedstrijd tussen twee grootmachten van het zaterdagvoetbal was er een om in te lijsten en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Rijnsburg trainer Henk Wisman hield voor de vierde achtereen volgende keer vast aan zijn zelfde basisopstelling. Een verstandige keus, want behalve in de wedstrijd tegen Noordwijk misschien, bleek er niets mis met deze opstelling. De reservebank is inmiddels wat voller geworden. Gevestigde namen als Gielisse, Artien, Opoku, Van Nieuwkoop en Magan hebben daar inmiddels bezoek gekregen van Dani van der Mooi en Jaïro Schet. Beiden mochten tegen IJsselmeervogels hun opwachting maken. Hoewel op dat moment de eindstand van 1-1 al was bereikt, had met name Van der Moot de wedstrijd zomaar in het voordeel van de Uien kunnen beslissen. Hij stuitte echter op de uitstekende Jamy Schaap, keeper van IJsselmeervogels.

Doellijn

Ook diens collega Bradley van der Meer onderscheidde zich. Aanvankelijk niet op een positieve manier, maar naar mate de wedstrijd vorderde hield hij zijn ploeg in de wedstrijd en moest slechts de bal uit het net vissen na een onterecht gegeven strafschop. Wie anders dan Danny van de Meiracker scoorde 20 minuten na de rust de gelijkmaker. Rijnsburgse Boys was de bovenliggende partij in de eerste helft. De meeste commotie aan Rijnsburgse kant werd eigenlijk veroorzaakt door Nick Zeijlmans. Hij speelde de bal zomaar in de voet van een speler van IJsselmeervogels. Van der Meer redde. Even later was het net andersom. Van der Meer grabbelde, op de rand van het zestienmetergebied, volkomen mis. De kans die ontstond werd op de doellijn gekeerd door de attente Zeijlmans. Het publiek genoot van een op en neer gaande wedstrijd, want ook Rijnsburgse Boys kreeg de nodige kansen. De mooiste was een snel uitgevoerde counter met Jeffrey Jongeneelen aan de basis. Hij schatte de loopactie van Bram Ros op de rechterkant op waarde en Ros op zijn beurt plaatste de bal met een fraaie voorzet op het hoofd van goudhaantje Joel Tillema. Hij tekende voor de openingstreffer en met zijn 58e competitietreffer komt hij op dezelfde hoogte als Piet (de Flap) Haasnoot in de topscorersranglijst van Rijnsburgse Boys. Eens kijken of hij a.s. zaterdag richting Peter Freke gaat. Deze ´superui´ staat met 60 treffers op plek negen.

Rijnsburg speelt zaterdag thuis tegen Jong Volendam, aanvang van de wedstrijd: 15.00 uur.


Sjors van start: sportief en creatief

kinderen n De gemeente, schoolkunstcommissie en schoolsport Welzijnskwartier initiëren een nieuw workshopplatform: Sjors Sportief & Sjors Creatief.

Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen volgende week het Sjors-boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Leerlingen hoeven niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Het eerste boekje wordt door wethouder Adger van Helden (o.a. Sport) en wethouder Jacco Knape (o.a. cultuur en erfgoed) uitgereikt op de Christelijke Opleidingsschool op 24 september om 15.30 uur. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 1 oktober in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Zij kunnen kennismaken met meer dan 50 activiteiten zoals atletiek, badminton, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, dansen, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door. Meer info: www.sjorssportief.nl.
Of mail naar
workshop@welzijnskwartier.nl

Sjors Sportief, Sjors Creatief. | Foto: PR