Overeenkomst voor ontwikkeling 'Cap Horn'

Wonen n Wethouder Adger van Helden van de gemeente Katwijk en Peter Scheeren, directeur van projectontwikkelaar Sedos uit Noordwijk, hebben afgelopen maandag de ontwikkel- en realisatieovereenkomst voor 'Cap Horn' ondertekend.

Met het tekenen van de overeenkomst is de weg vrij voor de ontwikkeling en realisatie van zo'n 56 woningen in De Horn in Rijnsburg. De gemeente werkt elke dag aan de zorg voor een passende woning voor alle inwoners van Katwijk en is dan ook blij met deze ontwikkeling.

Ontwikkelingen in De Horn

Het gaat om het meest oostelijke gedeelte van De Horn dat gelegen is tussen het Oegstgeesterkanaal en de Vliet, ook wel de 'Waterrijke punt' genoemd. Er komt dan ook veel water terug in het plan. Op de kop komt een plantsoen en speelvoorzieningen. Hoe het plan er precies uit komt te zien wordt de komende tijd duidelijk. Van Egmond architecten uit Noordwijk is inmiddels bezig met de ontwerpen van de herenhuizen, twee -onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen. De 2/1-kap- en vrijstaande woningen hebben allemaal een tuin aan het water met eigen ligplaatsvoorziening. Geen hoogbouw dus maar allemaal laagbouw. De woningen vallen qua prijsstelling in het dure segment. Dit bevordert de doorstroming op de woningmarkt.

Op de website van Sedos (sedos.nl) is binnenkort meer informatie over Cap Horn te vinden. Meer informatie over de ontwikkelingen in De Horn zijn te vinden op www.katwijk.nl/dehorn.


VVD wil slimme parkeerroute

Ingezonden n VVD Katwijk. Ook deze zomer zochten op hete dagen weer vele toeristen en dagjesmensen verkoeling aan de Katwijkse kust.

Regelmatig zorgde dit voor overvolle parkeergarages, terwijl er even verderop soms nog ruimte genoeg was voor een parkeerplek. In de gemeente Katwijk werkt elke parkeergarage namelijk met een eigen systeem die aangeeft hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

Als het aan de VVD Katwijk ligt, kan dit een stuk efficiënter.

Zoals al in het verkiezingsprogramma van de partij vermeldt, zou er gewerkt kunnen worden met een slim parkeerroute-informatiesysteem.

Namens de VVD Katwijk stelt fractievoorzitter Toon Stegmann enkele schriftelijke vragen aan het college.

Zo vraagt hij of de verschillende systemen van de parkeergarages aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dit moet opstoppingen voorkomen en ervoor zorgen dat mensen sneller op hun bestemming zijn.

Daarnaast vraagt Stegmann of informatie over de beschikbare parkeerplaatsen ook verstrekt kan worden aan navigatiesystemen zoals Google Maps, zodat deze bezoekers kunnen helpen om snel een parkeerplek te vinden nabij de kust.


CDA wil voorlichting tegen auto-inbraken

Ingezonden n CDA Katwijk. In antwoord op de vragen van CDA-woordvoerder veiligheid Dick Oudwater heeft de gemeente Katwijk toegezegd een voorlichtingscampagne uit te voeren in verband met het toegenomen aantal auto-inbraken in Katwijk Noord.

Oudwater stelde zijn vragen naar aanleiding van een bericht van de politie op Facebook waarin werd gewaarschuwd over de stijging van diefstallen uit bedrijfsbusjes in Katwijk.

Goed dat er een voorlichtingscampagne komt, vindt Dick Oudwater. "Voor gedupeerden die soms meerdere keren met diefstal én beschadiging van hun bedrijfsvoertuigen te maken kregen, kan voorlichting over veiligheidsmogelijkheden, onderling ervaringen uitwisselen en concrete tips krijgen wel degelijk helpen. Als je constateert dat de veiligheid op een bepaald gebied in de gemeente afneemt, dan moet je hier gewoon snel op inspelen."

Om deze diefstallen een halt toe te roepen heeft de politie al een aantal maatregelen genomen. Zo is er al verhoogde surveillance op hotspots en onderzoek naar mogelijke verdachten en monitort de dienst informatie het veiligheidsbeeld met betrekking tot deze vorm van criminaliteit en geeft hierbij adviezen.

Stijging criminaliteit

In overleg met het FLEX team wordt nog gekeken naar specifieke maatregelen. De reden waarom vooral in Katwijk Noord deze vorm van criminaliteit stijgt, is dat in de gemeente Katwijk en in het bijzonder in Katwijk Noord veel kleinere onderhouds- en installatiebedrijven zijn die hun bedrijfsvoertuig 's nachts op de openbare weg stallen. Deze zijn kwetsbaar voor inbraak en diefstal van gereedschap. De inrichting van de weg kan in sommige situaties het risico van diefstal vanaf voertuigen vergroten.