Uitnodiging voor jongerendienst

kerk n Zondag 15 september is er een speciale kerkdienstdienst voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De dienst wordt gehouden om 10.00 uur in de aula van CBS de Burcht aan de Broekweg 35. Wat als je bijbel een verboden boek is?

Een bijbel in de kast of als app op je telefoon: voor jou vanzelfsprekend, maar voor miljoenen christenen in de wereld niet. De hervormde gemeente in Valkenburg ZH houdt een thema-ochtend over vervolgde christenen. Een spreker van Open Doors vertelt over zijn indrukwekkende ontmoetingen met christenen in landen waar geen geloofsvrijheid is zoals in Nederland.

In zeker vijftig landen op de wereld hebben meer dan 245 miljoen christenen te maken met vervolging om hun geloof. Op allerlei manieren worden christenen onderdrukt. Soms leidt vervolging zelfs tot de dood. Een spreker van Open Doors vertelt aan de hand van reizen die hij maakte naar de vervolgde kerk hoe het leven van vervolgde christenen eruit ziet. Met bijbehorende filmpjes wordt het een ochtend die je nog lang bij zal blijven: welkom in de wereld van vervolgde leeftijdsgenoten. Meer informatie: www.opendoors.nl. Enne tot zondag.


Palingen uitgezet in de Rijn

vis n Rijnsburger Marco van den Bosch opent dit weekend de deuren van Boschypaling, een winkel in het pand van de Coop in de Rijnstraat te Katwijk. Het bedrijf houdt zich bezig met het roken van paling, makreel en zalm. Ter gelegenheid van de opening van deze winkel worden er zaterdag a.s. rond 9.30 uur zo'n 10.000 jonge palingen uitgezet in de Rijn, nabij het Roskam-plein. Met deze geste hoopt de ondernemer de palingstand in ons land helpen te vergroten.


Training valpreventie

Welzijnskwartier n organiseert in het Dorpshuis in Valkenburg een training Valpreventie, speciaal voor ouderen die minder risico willen lopen om te vallen met alle gevolgen van dien. De cursus vindt plaats op woensdag 2 oktober tussen 9:15 en 10:15 uur. Met het effectief bewezen 'Valpreventie - Otago oefenprogramma' kunt u uw spierkracht en evenwicht enorm verbeteren. De kans om te vallen wordt daarmee aanzienlijk kleiner. Na afronding van het Otago oefenprogramma ervaren deelnemers meer zekerheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

De training wordt begeleid door een gecertificeerde Otago- instructeur. De training bestaat uit 12 lessen van een uur die wekelijks plaatsvinden. De eerste keer is vrijblijvend, zodat u kunt kennismaken met de docent en meer informatie kunt krijgen over de training. Voor meer informatie en zich opgeven kunt u contact opnemen met Saskia Koster (071-4033323) of Arnout de Bakker ( 06-12215177) of mailen sport@welzijnskwartier.nl. Voor deze 12 lessen betaalt u €70,-- .