Afbeelding
Foto: pr

Orgelspel tijdens Open Monumentendag

Cultuur n Elk jaar stelt de commissie een programma samen voor het bespelen van het kerkorgel in de Laurentiuskerk tijdens Open Monumentendag. Deze vindt plaats op zaterdag 14 september. Voor dit jaar heeft de commissie een bijzonder programma. Een ieder kan vrijblijvend de kerk binnenlopen en genieten van het orgelspel. Daarnaast is de houten vlonder boven de grafstenen weer weggehaald en vinden er rondleidingen plaats.

Het speelschema is als volgt:

Vincent van Delft - organist Immanuëlkerk Rijnsburg - 10.00 – 11.00 uur.

Johan Haasnoot - organist Dorpskerk Katwijk a.d. Rijn 11.00 - 11.30 uur.

Gerben Glasbergen - organist Chr. Geref. Kerk Rijnsburg 12.00 - 12.30 uur.

Ronald van Delft - organist Witte Kerk Noordwijkerhout 13.00 – 13.30 uur.

Dick Durieux - organist Grote Kerk Rijnsburg 15.00 -16.00 uur.

Tijdens de aankondiging van het orgelspel in de Laurentiuskerk is vorige week per abuis een verkeerde foto door de redactie geplaatst.

In Katwijk bespeelt de Rijnsburgse organist Leo Ravensbergen (zie foto) ter afsluiting van Open Monumentendag het orgel in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk. Aanvang 16.00 uur. De entree is gratis.

Een programmablad wordt vanaf 15:45 uur uitgereikt aan de bezoekers van het orgelconcert. Parkeren is gratis op het kerkplein.


Boeketdienst

Kerk n Op zondag 15 september start een nieuwe themareeks in de boeketdienst: Waarom Israël? Hoe kan het dat een volk door de eeuwen heen over de hele wereld zo wordt vervolgd en vernederd? Ds. Arenda Haasnoot zal alvast een tipje van de sluier oplichten. Jongerenkoor 'One Voice' gaat ons muzikaal begeleiden en Cees de Mooij is de dienstleider.

Iedereen is van harte welkom. Vanaf 16.30 uur staan de koffie en fris klaar en om 17.00 uur start de dienst in de Immanuëlkerk.


Grip op de Knip

Grip op de Knip Katwijk is een stichting die inwoners van de gemeente Katwijk hulp biedt bij financiële problemen of schulden. Meer informatie: www.gripopdeknipkatwijk.nl of 06-22062590.