Afbeelding
Foto: pr

Vertraging woningbouw Project Valkenburg

bestemmingsplan n Deze uitspraak heeft De Raad van State onlangs geuit. De bouw van woningen op het voormalig vliegkamp Valkenburg loopt, als gevolg van stikstof, vertraging op.

Het Programma Aanpak Stikstof, kortweg PAS genoemd, bevat de basis om toestemming te geven voor activiteiten die stikstof uitstoten. Het is een systeem dat aan de ene kant ruimte biedt aan activiteiten die stikstof veroorzaken, zoals vergunningen voor woningbouw of aanleg van wegen. Aan de andere kant bevat het PAS tegelijkertijd maatregelen om de nadelige gevolgen van stikstof op natuurgebieden te verminderen.

Het college van b&w heeft de gemeenteraad in een brief laten weten dat het niet lukt om de bestemmingsplanprocedure voor de eerste 1500 woningen in genoemd gebied dit jaar gereed te krijgen. Het gemeentebestuur is voornemens om binnenkort een aangepaste 'onderbouwing op stikstof' te presenteren. De voorbereidingen in het gebied gaan gewoon door. Elders in deze editie leest u over de start van het archeologisch onderzoek op het voormalige vliegveld.


Mimiek's Theater

Dorpshuis n 'Brutale Winterbekentenissen' van Paul Haenen is de theaterproductie waarmee toneelvereniging Mimiek's Theater haar nieuwe seizoen inluidt. Het stuk 'Brutale Winterbekentenissen' is een levenslustige komedie vol geestige schaduwzijden. De regie is in handen van Wilco Kuijt-Krijgsman. Esther Wempe-Haasnoot, Kees Barnhoorn, Marian Sip, Rik van Beelen en Larissa Bos tekenen voor de rollen in deze komedie. Mimiek's Theater gaat inmiddels haar vijfde seizoen in, in het Dorpshuis Valkenburg. De theaterzaal biedt plaats aan 70 man publiek. Op tijd de kaartjes kopen is dus aan te raden. De kaartjes zijn in de voorverkoop á € 11,00 online te koop via www.mimiekstheater.nl, bij het Dorpshuis Valkenburg en Pandora Feest&Funshop. De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 5, vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2019.


Kom zondag naar de Startdienst