Afbeelding
Foto: pr

Dammen bij damclub RDC

Start n Afgelopen vrijdagavond 6 september startte de damcursus bij RDC. Deze nieuwe cursus voor 30+ werd enthousiast gevolgd. De cursisten hebben de belangrijkste regels van het dammen geleerd.

Meerslag gaat voor, zetplicht en wie niet meer kan zetten heeft verloren. Daarnaast een aantal leuke standen bekeken waarin het mooie en moeilijke van dammen werd geshowd. Natuurlijk werd er afgesloten met enkele damwedstrijden. Er is nog ruimte voor enkele cursisten, dus mocht u, vanwege het voetbal, het hebben laten schieten, aanstaande vrijdag kunt u gewoon nog binnen lopen in de Wilhelminaschool en om 20.00 uur alsnog deelnemen aan de cursus.

Onderling

In de onderlinge wedstrijden werden vooral in de eerste klasse een aantal belangrijke wedstrijden gespeeld. De broers Rune en Sverre Varkevisser lieten zien dat ze dit jaar gedegen kandidaten zijn voor promotie naar de B-groep. De trainingen van Marco de Leeuw lijken hun vruchten af te gaan werpen en beiden wisten respectievelijk, de nieuwkomers bij de senioren Thomas van der Haak en Esmee van Duivenboden te verslaan. Kees Noordermeer wist een verdiende overwinning te boeken op Teun de Kluijver en lijkt zich daarmee ook op te werpen als goede kandidaat voor promotie. Gert van Delft wist Daniël Boom redelijk eenvoudig op remise te houden.

Slotstuk van de avond was voor Nico Mul en Arno Kooloos. Nadat Nico de gehele partij aan de leiding was geweest, kantelde dit in het late middenspel en tot ontzetting van Nico was het eindspel ook nog eens gewonnen voor Arno, die daarmee zijn kandidatuur voor het kampioenschap al na 2 ronden enorm versterkt.

Voor de actuele standen kijk op www.damclubrdc.nl.


Open dag Jong Flora Band

Muziek n Nieuw schooljaar. Nieuwe klas. Nieuwe vrienden. Een nieuwe hobby?

Zaterdag 14 september organiseert de Jong Flora Band een open dag voor iedereen die graag in een leuke groep muziek wil maken, mee wil doen aan wedstrijden of gewoon vrienden voor het leven wil maken.

Ben jij of ken jij iemand tussen de 5 en 15 jaar (ouder mag natuurlijk ook) die wel voor een uitdaging open staat? Kom langs van 10.00 tot 13.00 op verenigingsgebouw 'de Kazerne' op Waardlaan 1a te Rijnsburg. Hier zullen verschillende workshop gegeven worden over alle instrumenten. De Jong Flora Band zal zelf ook optreden. Zien we je dan?


Open dag Creatief Atelier de Bakkerij

Kunst n Het creatieve seizoen is weer begonnen.

Wil jij je oriënteren op een gezellige workshop of een leuke cursus? Kom dan op zaterdag 14 september tussen 10.00 en 16.00 naar Creatief Atelier De Bakkerij.

Ook is er een expositie van werk van cursisten.

De Bakkerij is gevestigd op het Bakkerspad in Rijnsburg.


Goet-fout party in de GoGo

Uitnodiging n Op vrijdag 11 oktober wordt er een Goet-fout party georganiseerd door de GoGo, het jongerenwerk van Welzijnskwartier KRV en Dorpshuis Rijnsburg in de GOGO.

Het feest duurt van 19:30 tot 22:00 uur en is voor jongeren van 10 t/m 14 jaar. Tijdens deze foute avond, zie foto, zijn er verschillende activiteiten te doen. Een kaartje kost slechts €1,- en bij inlevering van de ticket aan de bar krijg je hier een gratis consumptie voor.

De GoGo zal voor deze avond omgetoverd worden tot een waar foute zaal met glow in the dark, foute spelletjes, fout eten en fout drinken. Zet jezelf met je vrienden of vriendinnen op de foto in de Photo Booth. Op het podium zorgen lokale dj toppers voor de muzikale invulling zodat er ook gefeest kan worden tussen alle activiteiten door. Dit wordt een avond die je niet mag missen als je tussen de 10 en 14 jaar oud bent. Kaartjes kosten €1 per stuk en zijn verkrijgbaar bij 't Hok, Hofweide 1a, Rijnsburg. Primera Videoland, The Readshop en de GoGo.

Cake pops

In het Dorpshuis kan je al eerder terecht om zelf cake pops te maken. Hoe je dat doet leer je allemaal woensdag 18 september om 15:00 uur. De kosten zijn €2. En natuurlijk mag je ze mee naar huis nemen.