De aanleg van de tijdelijke N206 baart Valkenburgers veel zorg. | Foto: PZH.
De aanleg van de tijdelijke N206 baart Valkenburgers veel zorg. | Foto: PZH. Foto: PZH

Aanleg tijdelijke N206

Politiek n Op donderdag 19 september is vanaf 19.30 tot 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over de tijdelijke N206 vanwege de aanleg van de RijnlandRoute.

De aanleg van de RijnlandRoute is een omvangrijk project, waarbij de

ir. G. Tjalmaweg tijdens de aanleg van de nieuwe weg tijdelijk wordt verlegd, dichter naar de huidige bebouwing van Valkenburg toe. Bij bewoners heersen zorgen over de tijdelijke weg. Vanuit de raad is er behoefte om zich door het college nader te laten informeren over de plannen voor de tijdelijke N206.

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de plannen voor de tijdelijke N206 en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken.


Bijzonder vervoer

politiek n Op donderdag 12 september is vanaf 21.15 uur tot 22.00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over nieuwe vormen van vervoer voor mensen met een Wmo-indicatie.

Het sociaal recreatieve doelgroepenvervoer, toegankelijk voor mensen met een Wmo-indicatie, kent in Katwijk 3 vormen: de (lokale) Belbus, de (regionale) Regiotaxi en de (bovenregionale) Valys. Per 1 september wordt het vervoer van de Belbus vervangen door de Regiotaxi totdat er een betaalbare vervangende lokale vervoersvoorziening beschikbaar is. De raad laat zich informeren over de mogelijke vorm en inhoud die de nieuwe lokale vervoersvoorziening zou kunnen krijgen.

Aanmelden

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-406 53 02. Belangstellenden zijn ook welkom om te komen luisteren. De vergadering is live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.