Werkzaamheden en afsluiting A44

Verkeer n In verband met de groot onderhoud door Rijkswaterstaat is de snelweg A44 tussen Leiden en Noordwijkerhout, in de richting Amsterdam twee nachten volledig afgesloten voor verkeer. De rijksweg is zowel op vrijdag 6 september als op zaterdag 7 september van 21.00 uur tot en met de volgende ochtend 09.00 uur afgesloten.

Op de avond en nacht van vrijdag op zaterdag is de rijbaan tussen Noordwijk en Noordwijkerhout en de bijbehorende op- en afritten afgesloten. Op de avond en nacht van zaterdag is de rijbaan tussen Leiden en Noordwijk en de op- en afritten afgesloten.

Kijk voor meer informatie over werkzaamheden, planning en bereikbaarheid op www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht.


Volksdansgroep start nieuw seizoen

dansen n Volksdansgroep Katwijk start woensdag 4 september na een heerlijke vakantieperiode weer met het nieuwe dansseizoen. Iedereen met weinig tot geen danservaring kan kennis maken met de dans, muziek en folklore van uiteenlopende landen. Volkdansen is vooral een sociale bezigheid. Naast lekker bewegen en af en toe flink zweten, speelt de sfeer en de gezelligheid een grote rol.

Kom vrijblijvend langs om te kijken en proberen of volksdansen wat voor jou is.

Er wordt elke woensdagavond gedanst in de zaal van de Kleine Joannes, Kerkstraat 68, Katwijk, van 20.00uur tot 22.00 uur. Informatie: www.volksdansgroepkatwijk.nl.


Opening seizoen K&O

Muziek n Zaterdag 14 september 2019 opent K&O het nieuwe seizoen in de Soefitempel met een optreden van Oukje den Hollander. Het Chansonprogramma dat zij met haar begeleiders zal verzorgen is een mooie mix van klassiek en wereldmuziek.

Naast de klassieke concertserie in de Soefitempel verzorgt K&O ook een reeks Folkconcerten in 't Zandgat. Beide concertseries hebben een vaste kern bezoekers. Om het nieuwe seizoen toepasselijk te starten met aandacht voor beide genres is er gekozen voor dit programma van Oukje den Hollander.

Als opening van het seizoen biedt K&O dit concert aan tegen een gereduceerd tarief van 7,50 euro.

Kaarten voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 op zaterdag 14 september 2019 kunt u online bestellen op de website www.kenokatwijk.nl.

Ook zijn ze verkrijgbaar bij het kantoor van K&O aan de Sluisweg 16 te Katwijk of telefonisch te reserveren onder te. 071-4016400 (van ma t/m vrij tussen 9.00 en 13.00 uur 's morgens). Toegangskaarten kosten 7,50 euro zowel in de voorverkoop als aan de zaal. Consumptie is in de prijs inbegrepen.

Aanvang van het concert is 20.15 uur.

Na een zangstudie in Berlijn haalde zij haar Bachelordiploma Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2013. Twee jaar later studeerde zij af aan de prestigieuze masteropleiding "Theaterzanger/Singerperformer" aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en het Conservatorium van Amsterdam met haar solovoorstelling "Zelfzucht".

Oukje zou graag eens in Katwijk willen optreden en dat gaat dan nu gebeuren. In de week van dit concert zal zij op de muziekschool een masterclass zang verzorgen. Leuk om op deze manier ook kennis te maken met de veelzijdige kwaliteiten van onze oud-plaatsgenoot.

Zij heeft een klassieke zangopleiding gevolgd, maar begeeft zich tegenwoordig meer op het gebied van het klassieke chanson en luisterlied. Meertalige chansons van Franse- (o.a. Brel) en Duitse- (b.v. Brecht/Weill) origine en Nederlandse poëzie op muziek staan op haar repertoire. Zij wordt deze avond begeleid door Vera Marijt (piano) en Marijn Korff de Gidts (percussionist en multi-instrumentalist).

Als kind zong Oukje (Katwijk, 1988) al graag en na een optreden met een lied uit The Lion King kreeg ze het advies iets met haar stem te gaan doen. Zo is zij op haar tiende begonnen op de muziekschool.