Afbeelding
Foto: CvdS

Tekort chauffeurs leerlingenvervoer

Het n taxibedrijf dat het vervoer van leerlingen naar speciaal onderwijs namens de gemeente verzorgt, heeft onvoldoende chauffeurs kunnen werven om per begin van dit schooljaar alle ritten uit te voeren in taxibussen van maximaal 8 leerlingen.

65 van de 184 kinderen uit de gemeente Katwijk worden hierdoor tijdelijk in grotere bussen vervoerd. Wethouder Corien van Starkenburg: "Dit is voor ouders, verzorgers en leerlingen een uiterst vervelende situatie. Ik vind dit zelf ook zeer onwenselijk en betreur dat de kinderen, hun ouders of verzorgers in kwestie en wij als gemeente zo vlak voor het nieuwe schooljaar met dit voldongen feit zijn geconfronteerd."

Wethouder Van Starkenburg vervolgt: "Ik besef dat dit nieuws voor ouders erg kort op het nieuwe schooljaar komt. Er is begin deze week een brief uitgegaan naar de ouders in kwestie. Ze kunnen met hun vragen persoonlijk en telefonisch terecht bij de gemeente. Daar zetten we extra capaciteit op in."

Het gaat om het vervoer naar 3 scholen: Het Duin, De Duinpieper en Auris de Weerklank. Het maximale aantal leerlingen van 8 per bus is een voorwaarde die de gemeente stelt bij de inkoop van het leerlingenvervoer.

De gemeente Katwijk voert intensief overleg met het taxibedrijf om deze onwenselijke situatie zo snel mogelijk op te lossen. De gemeente heeft het taxibedrijf in gebreke gesteld en daarbij aangegeven dat leerlingen zo snel mogelijk en uiterlijk per 1 november weer in taxibusjes van maximaal 8 personen vervoerd dienen te worden.


Nog even genieten

fleurig n Geniet u nog even van de fraaie bloemenmandjes die her en der in Katwijk hangen en rotondes, lantaarnpalen en brugdelen kleuren.

Volgend jaar is het over, want de gemeente heeft bepaald, dat deze 'hanging baskets nice to have' zijn. Met andere woorden: de bloemenmandjes zijn een overbodige luxe en zijn daarom ten prooi gevallen aan de bezuinigingen die nodig zijn. | Foto: CvdS.