Sfeer bij RBB zit er goed in na weer een overwinning op GVVV. | Foto: Hans Heemskerk.
Sfeer bij RBB zit er goed in na weer een overwinning op GVVV. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

n GVVV-Rijnsburgse Boys 3-4

Doelpuntenfestijn nu goed voor drie punten

Voetbal n De ontmoetingen tussen GVVV en Rijnsburgse Boys staan borg voor doelpunten en spektakel. De vorige twee seizoenen vielen in vier wedstrijden maar liefst 25 goals.

De 900 toeschouwers gingen er afgelopen zaterdag maar weer eens lekker voor staan of zitten. De 6-5 van vorig seizoen lag immers nog fris in het geheugen. Rond kwart over vier stonden er zeven goals op het digitale scorebord. Gelukkig was de meerderheid hiervan voor Rijnsburgse Boys.

Trainer Wisman koos voor dezelfde startopstelling als een week eerder tegen De Treffers. Een goede keus gezien de 0-2 ruststand. Het zat bij het eerste doelpunt niet tegen toen Jeffrey Jongeneelen de bal via het hoofd van een van de GVVV spelers voor de voeten kreeg. Hij twijfelde niet en zorgde voor de eerste treffer van de middag. Er stonden nog maar drie minuten op de klok en toen nog geen tien minuten later Joël Tillema de 0-2 aantekende leek het voor Rijnsburg een gemakkelijke middag te gaan worden. Niets was minder waar, want als de ruststand 2-2 was geweest had niemand op de Boshoek dat raar gevonden. Het zat Rijnsburgse Boys in de eerste helft niet tegen. Bradley van der Meer verrichtte een aantal knappe reddingen en GVVV spits Jeremy de Graaf had, gelukkig voor de Uien, zijn vizier niet op scherp staan.

Extra vijf minuten

Dit was voor GVVV trainer Niek Oosterlee reden om de man, die in de vorige editie van GVVV-RBB goed was voor twee goals, in de wisselen voor Berry Powel. Deze 39 jarige routinier, ongetwijfeld bezig aan zijn laatste klus, was in zijn rijke carrière actief voor maar liefst zestien clubs en is erkend doelpuntenmaker. Gelukkig voor Rijnsburgse Boys scoorde hij zaterdag niet. Wel zag hij hoe ploeggenoot Philip Ties al snel na de rust de aansluitingstreffer scoren. Het bracht Rijnsburgse Boys niet van de wijs. Tillema, na een fraaie voorbereiding en invaller Magan, van afstand, zetten de Rijnsburgse op een geruststellende 1-4 voorsprong. Geruststellend? In eerste instantie wel, maar toen aanvoerder Thomas Bakker vier minuten voor tijd een penalty veroorzaakte die door Robin Mulder werd ingeschoten, dachten de geelzwarte aanhangers: ´het zal toch niet´? Deze gedachte werd nog verstrekt toen Philip Ties de 3-4 op het bord pegelde. Gelukkig werd in de extra vijf minuten niet gescoord en kon iedereen beginnen aan een plezierige thuisreis.

Dat gold ook voor de spelers van RBB. Zij waren in de bus, via de digitale middelen, live getuige van de loting van de kwalificatieronde van de KNVB beker. Zij zagen dat zij in een uitwedstrijd gekoppeld werden aan Noordwijk, de tegenstander van a.s. zaterdag. Mocht deze kwalificatiewedstrijd worden gewonnen, dan volgt in de eerste ronde een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Maar eerst a.s. zaterdag de derby tegen Noordwijk, aanvang 15.00 uur.


Halve van Katwijk ook voor kinderen

Sportief n Zaterdag 28 september wordt de 37ste editie van de Halve van Katwijk gehouden.

Aan de Kidsrun is dit jaar voor het eerst een derde hardloopafstand toegevoegd: de 3km ofwel de Tienerrun voor jongens en meisjes in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Met de andere twee Kidsrun-afstanden kan de jeugd van 6 t/m 9 jaar (1km) en 10 t/m 12 jaar (2km) excelleren.

Naast de kidsrun kent de Halve van Katwijk vier reguliere hardloop- en wandelafstanden; de Halve Marathon, de 15 km, de 10 km en de 5 km. Bedrijven en instellingen kunnen sportief voor de dag komen en het belang van een gezonde levensstijl ondersteunen met deelname aan de Businessrun.

Het parcours van de Halve van Katwijk voert door het natuurschoon van Nationaal Park Hollandse Duinen, het Panbos (21 en 15 km), het strand en de authentieke boulevard van Katwijk. Niet voor niets wordt de Halve van Katwijk ook wel de mooiste halve marathon van Nederland genoemd! Voor meer informatie en inschrijven: www.halvevankatwijk.nl

Alle kinderen die meedoen krijgen fluoriserende reflecterende veters aangeboden, zodat je in het donker met goede zichtbaarheid veilig je sport kunt beoefenen.

Kinderen kunnen uit een drietal afstanden kiezen. | Foto: P. Sneijders.