De vrijwilligers van Dansclub Sjansee. | Foto: pr
De vrijwilligers van Dansclub Sjansee. | Foto: pr Foto: pr

Dansclub Sjansee start met een Beginnersgroep

n Komt u ook mee swingen?

Extra n Trek die dansschoenen maar uit de kast, want het is weer zover. Dansclub Sjansee start weer met een nieuwe danscursus in Tripodia in Katwijk.

Dansclub Sjansee is een groep vrijwilligers die samen met mensen met een verstandelijke beperking gaan stijldansen. Verschillende dansen worden er iedere week op hoog niveau geoefend, zoals: chachacha, quickstep, Engelse wals, rumba, tango, paso doble en de samba.

Deze groep van 20 vrijwilligers zet zich iedere vrijdagavond in om de 40 leden een fantastische avond te bezorgen!

Dit seizoen is er een nieuwe uitdaging waaraan gewerkt moet worden. Sjansee zal namelijk op 9 mei 2020 het officiƫle Nederlandse Kampioenschappen G-Dansen gaan organiseren. In de zomervakantie heeft een klein groepje vrijwilligers niet stil gezeten om deze deelname realiseerbaar te maken. Maar zoals u begrijpt zijn hier financiƫle kosten aan verbonden. Mocht u ons willen steunen hierin kunt u contact opnemen met ons. Dit kan via de email: dansclubsjansee@hotmail.com. Ook zullen wij diverse inzamelingsacties organiseren dus houdt de media in de gaten.

Bent u nieuwsgierig geworden wat er allemaal gebeurt in het dansseizoen of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of als deelnemer kom dan gerust eens langs op de vrijdagavond in Tripodia in Katwijk.

Vanaf morgen, vrijdag 6 september, wordt daar wekelijks geoefend van 19:30 tot 21:45. Mocht u verder nog informatie u kunt ons bereiken via de e-mail:
dansclubsjansee@hotmail.com.


n Sport-, en spelbegeleiders gezocht voor kinderen azc

TeamUp n een gezamenlijk programma van War Child, Save the Children en Unicef Nederland voor gevluchte kinderen, is hard op zoek naar vrijwilligers, die drie uur per week activiteiten voor gevluchte kinderen in asielcentrum (azc) Katwijk willen begeleiden.

Als vrijwilliger van TeamUp draag je via sport, spel en beweging bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen, waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Nu al verzorgen maar liefst 146 vrijwilligers de TeamUp-activiteiten op 24 locaties in Nederland. Om zoveel mogelijk gevluchte kinderen in Zuid-Holland de kans te geven mee te doen aan de TeamUp-activiteiten is er een grote behoefte aan professionele, enthousiaste vrijwilligers. TeamUp biedt vrijwilligers training en begeleiding.

'Ik kan het iedereen aanraden. Je krijgt er zoveel plezier voor terug. Ik word betaald in glimlachen van kinderen die plezier maken, ontspannen en zich weer even kind voelen. Dat geeft mij energie voor de hele week en dat is onbetaalbaar', vertelt de 24-jarige Lise, vrijwilliger in Sneek.

In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland worden kinderen blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties.

Nachtmerries

Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet. In Nederland moeten kinderen vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om hun ouders en vrienden. Hierdoor zijn ze bang en onzeker geworden.

's Nachts hebben ze vaak nachtmerries, overdag zijn ze stil en teruggetrokken of juist agressief. Ze vinden het moeilijk om mensen te vertrouwen.

TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten, zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema's. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven. 'Kinderen, vrijwilligers en het COA zijn erg enthousiast over de activiteiten', vertelt Programmadirecteur Frank Velthuizen.

'Daarom is TeamUp zeer gemotiveerd om door te gaan en hebben daar hulp van vrijwilligers bij nodig. Het kost vrijwilligers maar een paar uur per week'. Aanmelden kan via ww.warchild.nl/vacature-teamup of direct solliciteren via: www.sollicitatieteamup.nl

Kinderen spelen tijdens activiteiten TeamUp2. | Foto: pr War Child