In Cleijn Duin op zoek naar vertrouwde marktkraam

Anders n De vrijdagse weekmarkt is van het Marktplein aan de Piet Heinlaan verhuisd naar het Cleijn Duinplein. Tijdelijk weliswaar. Het Marktplein wordt namelijk heringericht. Die werkzaamheden duren tot december. Tot die tijd moest de markt dus een ander plekje krijgen.

De meeste ondernemers zien de nieuwe tijdelijke plek als een leuke uitdaging. De eerste keer is het even zoeken naar de juiste plek.

Ook loopt niet alles op rolletjes. 'De mevrouw van de koffie stond al om 06.00 uur klaar, maar er was geen stroom. Dat kreeg ze pas om 08.00 uur', vertelt een van de kraamhouders. Ook moesten enkele auto's in de omgeving van het Cleijn Duinplein worden weggesleept, ondanks de grote gele waarschuwingsborden.

De handhavers van de gemeente zijn vrijdag ook aanwezig op de markt om een oogje in het zeil te houden. Net buiten de markt is de toegenomen parkeerdruk goed zichtbaar. In enkele straten rondom het nieuwe marktterrein is geen parkeerplek te vinden. De gemeente roept dan ook op om de komende tijd met de fiets op lopend te komen. Bezoekers nemen iets langer de tijd om over de markt te struinen.

Nieuwe tijdelijke plek is leuke uitdaging

Zo komen ze weer nieuwe kraampjes tegen. Soms is het wel even zoeken naar de oude vertrouwde kraam. Het Marktplein krijgt ondertussen een flinke metamorfose. Het asfalt wordt vervangen door klinkers, de riolering wordt aangepast, er worden nieuwe bomen geplant en er komen faciliteiten voor de marktkooplui. Begin december moet de markt weer terug kunnen verhuizen.

Video op allesoverkatwijk.nl