Kinderworkshop

Ballon n Het Dorpshuis Rijnsburg komt na de vakantie terug met een hele leuke kinderworkshop ballonvouwen. Woensdag 4 september van 15:00 tot 16:30 uur komt een ballonnenclown de kinderen leren om ballondieren te vouwen. Natuurlijk helpen de vrijwilligers van het Dorpshuis mee met het vouwen van deze leuke dieren. Zij zijn al druk aan het oefenen. Kosten €2,-. Wil je als ouder ook mee doen, dan kan dit natuurlijk ook.


Damcursus

Aanmelden n De Rijnsburgse DamClub (RDC) organiseert een damcursus, speciaal voor beginners. Deze cursus is gericht op mannen en vrouwen die het leuk vinden om spelletjes te spelen en die benieuwd zijn hoe mooi het dammen is. Daarnaast is de cursus ook geschikt voor huisdammers die meer van het damspel willen weten. Ook oud-leden zijn van harte welkom om de draad via de cursus weer op te pakken.

Deze cursus begint op vrijdagavond 6 september 2019 en bestaat uit 5 lessen (vrijdagen). Elke les begint om 20.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Aansluitend wordt er na elke les direct tegen mede cursisten gespeeld om het zojuist geleerde in de praktijk te brengen. De cursus wordt gegeven door Richard Kromhout. Naast dat hij een sterke dammer is, is hij ook ons hoogst gediplomeerde damtrainer.

De kosten voor deze cursus bedragen € 20 per persoon. Mocht u zich met 2 of meer opgeven dan geldt een gereduceerd tarief van € 15 per persoon. Mocht u interesse in deze cursus hebben dan kunt u zich aanmelden via secretaris@damclubrdc.nl. Wilt u eerst meer informatie dan kunt u contact opnemen met Richard op 06-51740170. Er kunnen maximaal12 cursisten meedoen, dus meld u snel aan!

Op 6 september van 19:00- 20:00 uur start ook het seizoen weer voor de jeugd (kinderen vanaf 7 jaar). De eerste 5 keer kun je gratis komen meedoen. Zowel de damcursus voor beginners als de jeugdactiviteiten zijn in de speellocatie van de damclub: Wilhelminaschool, Kerkstraat 21.

Verkeerscontrole

Valkenburg n De politie heeft maandagmorgen jl. een verkeerscontrole gehouden op de Voorschoterweg te Valkenburg. Hierbij zijn zo'n 25 voertuigen gecontroleerd, met name ook aanhangwagens. Hierbij is 6x een proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor geen rijbewijs en kindje zonder gordel in de auto.

Kunstmarkt

Creatief n Op zaterdag 31 augustus 2019 is tijdens het najaarsfeest in Katwijk aan den Rijn een speciale kunstmarkt ingericht op het laatste deel van de Achterweg, bij Luyten tweewielers. Deze markt is te bezoeken van 10 – 17 uur.

Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn heeft het regionale KunstenaarsCollectief KuCo ook dit jaar gevraagd om een kunstzinnig en creatief sfeertje aan de laatste dag van de feestweek te geven. Het laatste deel van de Achterweg zal daarom worden ingericht door diverse regionale kunstenaars en creatievelingen die graag hun werk laten zien en natuurlijk ook leuke kunst- en cadeau artikelen verkopen. Dit jaar is een top aantal van 21 kunstenaars aanwezig.

Er is daarom enorm veel diversiteit te zien. Van schilderijen tot foto's en van kleurrijke mozaïek tot prachtige beelden. Ook textielkunst van gerecyclede materialen en handgemaakte sieraden ontbreken niet. Fotograaf Dirk van Egmond zal speciaal voor deze gelegenheid een uitgebreide "open lucht" expositie inrichten van zijn prachtige foto's.