Afbeelding
Foto: Jan Jungerius

Nieuw: de Rijnsburgse Boys DerbyHattrick

Actie n In september, oktober en november speelt Rijnsburgse Boys drie prachtige derby's tegen Noordwijk, Quick Boys en Katwijk, allemaal thuis.

Liefhebbers van topamateurvoetbal in de Duin- en Bollenstreek kunnen met korting een combikaart kopen: de DerbyHattrick. Op 7 september komt Noordwijk op bezoek, op 5 oktober Quick Boys en op 23 november is de topper tegen Katwijk. Voor deze drie wedstrijden is een combikaart verkrijgbaar met flinke korting.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijnsburgse Boys. Daar kan de combikaart ook direct worden besteld.


Wandelen voor mantelzorgers

Welzijnskwartier n Heeft u zin om wat vaker een frisse neus te halen? Maar loopt u liever samen met anderen dan alleen?

Na de succesvolle wandelingen op 4 juli en 1 augustus ontmoeten wij elkaar weer op woensdag 4 september om 9.30 uur bij tennisvereniging Zee & Duin, Sportlaan 1 in Katwijk aan Zee, voor een kop koffie of thee. Daarna gaan we wandelen over het strand of door de duinen. We sluiten de wandeling rond 11.00 uur af.

Tijdens de wandeling krijgt u als mantelzorger de kans om in een ongedwongen sfeer andere mantelzorgers te spreken en ervaringen uit te wisselen. Vindt u het ook leuk om mee te wandelen? Stuur een mail aan mantelzorg@welzijnskwartier.nl of bel even naar 071-4033323.


Seizoensopening Rijnsburgse Boys smaakt naar meer

Rijnsburgse Boys-De Treffers 2-1

Voetbal n De tropische temperaturen van afgelopen zaterdag nodigden uit voor een middagje strand. De echte voetballiefhebber wist beter: de grasmat roept!

En wat voor een grasmat. Specialisten en vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat Middelmors weer een veld van formaat heeft. Zij en de 900 toeschouwers werden getrakteerd op een klinkende 2-1 overwinning.

Niet alleen nieuw gras, maar ook veel nieuwe gezichten op Middelmors. De afgelopen oefenperiode hadden de supporters al kennis gemaakt met de nieuwe ´aankopen´. Een aantal van hen maakte deel uit van de startopstelling van, ook al, de nieuwe trainer Henk Wisman. Hoewel laatstgenoemde ruim 20 jaar geleden ook al coach was van de Uien, was het voor velen een nieuwe kennismaking met de ervaren Amsterdammer. Hij was de laatste jaren succesvol bij Ter Leede en had bij deze club ook een van zijn assistenten mee naar Middelmors genomen. Jan Blankespoor, oud doelman van Rijnsburgse Boys, zat naast Wisman op de bank, net zoals Piet van Duijn. Hij was vorig jaar trainer van het tweede team van Rijnsburgse Boys.

De meest opvallende wijziging in het team was misschien wel het starten van de nieuw aangetrokken doelman Bradley van der Meer. Hij kreeg de voorkeur boven de man die al jaren niet was weg te denken in Rijnsburgse Boys 1: Richard van Nieuwkoop. Met hem verdwijnt (voorlopig?) de laatste echte Rijnsburger uit het team. Verder waren er eigenlijk geen verrassingen in de basis elf. Wie de afgelopen weken een beetje had opgelet kon wel bevroeden dat de nieuwelingen Nick Zeijlmans, Bert Koomen en Anthony van Dongen mochten starten. Zij houden erkende namen als Roderick Gielissen en Masies Artien vooralsnog op de bank. Voor de spitspositie koos Wisman voor Joël Tillema.

Genoemde keuzes pakten vooralsnog goed uit. Van Dongen groeide al snel uit tot publiekslieveling met fraaie individuele acties en een aantal strakke voorzetten. Koomen acteerde alsof hij dat al jarenlang deed in Rijnsburg. Hij kreeg een penalty mee en werd later uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Zeijlmans zorgde voor de nodige rust in de achterhoede. Tillema scoorde voor rust uit een penalty. Vijf minuten na de rust strafte Lowie van Zundert slordig Rijnsburgs spel op het middenveld af en net toen iedereen vrede had met een 1-1 gelijkspel, deed Jeffrey Jongeneelen Middelmors ontploffen met een prachtige afstandstreffer.

Op naar Veenendaal, op naar GVVV. Daar moet nog een vuiltje worden weggepoetst, want de Rijnsburgers zijn de smadelijke 6-5 nederlaag aan het einde van vorig seizoen nog niet vergeten. Een week later wacht Noordwijk thuis. Hiervoor en voor de twee nog komende derby's tegen Katwijk en Quick Boys is een leuke aanbieding: de Derby-Hattrick.

Op de foto: Matchwinner Jeffrey Jongeneelen is Cendrino Misidjan te snel af. | Foto: Jan Jungerius.