Veelkleurige kerk start seizoen op Burg. Koomansplein

PKN n Rijnsburg.De zomer is voorbij, de scholen beginnen volgende week weer en ook het kerkelijk seizoen staat op het punt te beginnen.

Nu zullen velen van u denken: leuk, maar dan stop ik weer met lezen.

De kerk is voor mij wel een gepasseerd station. Juist dan daag ik u uit om door te lezen, want de kerk kan verrassend veelkleurig en actueel zijn.

Een kerk is op zijn minst een bijzondere verzameling van allerlei soorten mensen. Er zijn mensen die de bijbel van kaft tot kaft geloven, maar ook mensen die het niet zo zwart-wit nemen. Er zijn mensen die opgaan in liturgische gebruiken en mensen die houden van vrijheden. Er zijn mannen, vrouwen, ouderen, jongeren, hetero's, homo's, rijken, armen, zieken, gezonden, werkgevers, werknemers, Nederlanders, buitenlanders, enz. Waar vind je zo'n verzameling? En is het geen wonder dat de kerk met een verzameling als deze al 1.000 jaar in Rijnsburg gegrondvest is?

Zoveel verschillen is een rijkdom. De kerk is niet saai, de kerk is veelkleurig. De kerk gaat in tegen de tendens om vooral met mensen contact te leggen die hetzelfde zijn. Nee, de kerk moet nu juist de plek zijn waar we contact leggen met anderen.
Lees verder op pagina 7.

Waar ouderen een stimulans zijn voor de jongeren. Waar jongeren zorgen voor vuur. Waar rijken kunnen doneren en armen kunnen ontvangen. Waar we elkaar ontmoeten van hart tot hart. De kerk leeft!

Met de levende kerk wil PKN Rijnsburg op zondag 8 september het nieuwe seizoen aftrappen. Bent u al lang niet meer in een kerk geweest en is de drempel van de kerk te hoog? De kerk komt naar buiten! Om half 10 start de dienst op het Burg. Koomansplein. Daarna kunt u blijven hangen voor een bak koffie en spelen we het spel: Kolonisten van Laurentius. Komt u ook?

Ook in de week die daarop volgt zijn er allerlei activiteiten voor alle mensen. Zo is er een orgelconcert en een Rijnsburg zingt avond. Er is een filmmiddag van de verhalenvangers over oud Rijnsburg, een zangochtend voor senioren met aansluitend een lunch. Er is voor de tieners een Escape-room uitgedacht en op zaterdag 7 september is er een pubquiz. Voor meer informatie, zie www.pknrijnsburg.nl.

Diverse activiteiten die passen bij ons jaarthema: veelkleurige kerk. Dat betekent dat waar u ook vandaan komt, wie u ook bent: er is plaats voor u. Komt u eens buurten?