Onze kinderen willen ook in Rijnsburg wonen

Vervolg n artikel boven. Minder of meer hoogbouw in De Horn.

Hierin vindt de 'onbekende' initiatiefnemer het onbegrijpelijk dat dit geen 10 lagen zijn!

De Horn fase 3 staat op het punt te beginnen. Bij deze fase is helaas maar weinig hoogbouw inbegrepen! De planning is dat er een 5 lagen hoog appartementencomplex aan het kanaal komt te staan naast het nieuwe park. Onbegrijpelijk dat dit geen 10 lagen zijn. Ook voor alle huiseigenaren rondom het complex. Vervolgens luidt de tekst van deze petitie: Wij, Bewoners van de Bankijkerweg, De Horn en eventuele andere burgers die voor hoogbouw zijn constateren dat er te weinig hoogbouw wordt gebouwd aan het kanaal in Rijnsburg, en verzoeken de bouwplannen uit 2016 te herzien en meer vergunningen te verlenen voor hoogbouw.

Gert Ravensbergen: 'Ik heb deze petitie inderdaad ook gezien. Waarschijnlijk aangemaakt door iemand met een andere mening en mij-ons wil dwarsbomen. Op onze petitie heb ik veel positieve reacties ontvangen en daar gaat het om.'

Inmiddels is de petitie voor meer hoogbouw van het platform gehaald en kan alleen de petitie van Gert Ravensbergen ondertekend worden.


Is Noord-Korea geen armoedig landje?

Ingezonden n Met veel belangstelling heb ik het interview met de heer Thomson over zijn verblijf in Noord-Korea gelezen. Het is natuurlijk heel bijzonder om in dit gesloten land te reizen.

Uiteraard werd hij, zoals alle buitenlandse toeristen in Noord-Korea, voortdurend begeleid door Noord-Koreaanse gidsen. Zij zorgen ervoor dat je alleen de mooie bezienswaardigheden van het land ziet en niet de armoede.

Voorbarig

De conclusie aan het eind van het interview dat het geen armoedig landje is en er voor iedereen voldoende te eten is, lijkt mij daarom ook voorbarig.

Zo is begin dit jaar het voedselrantsoen naar beneden bijgesteld tot 300 gram per persoon. Hiervan kan een mens natuurlijk niet leven.

Zelfs als dit enigszins aangevuld wordt met wat op de zwarte markt (gedreven door mensen die bijvoorbeeld zelf kippen houden of niet gemelde overschoten verkopen) wordt verkregen blijft hier nog steeds sprake van armoede.

Coen Huigen

Katwijk