Afbeelding
Foto: pr

Uitjes voetbal weer van start

Rijnsburgse n Boys. Zaterdag 7 september is er weer de start van uitjes voetbal bij Rijnsburgse Boys.

Alle jongens en meisjes van 4 (2015) en 5 (2014) jaar zijn van harte welkom. Je leert hier spelende wijs met een bal om te gaan. Dribbelen, schieten enz. als het goed gaat worden er ook enkele toernooitjes georganiseerd. Elke zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur buiten bij Rijnsburgse Boys en in de winter in de hal. Kom op tijd zodat we om 09:00 kunnen starten. Er zijn dit jaar twee momenten om in te stromen. Dit kan in de maanden september 2019 en januari 2020. Enkele weken houden we aan om te wennen en daarna zullen de kinderen lid moeten worden voor €30 per seizoen.

Aanmelden voor de eerste keer is gewenst zodat we weten hoeveel kinderen er zijn en trainers kunnen regelen. Aanmelden kan via de mail: renevletter@gmail.com

Indien er ouders of andere mensen zijn die eventueel willen helpen dan kunt u zich aanmelden via bovenstaand e-mailadres. | Foto: pr.


Cursus Sociale Hygiëne

Voor n Vrijwilligers. Welzijnskwartier Katwijk start in samenwerking met Brijder Preventie op maandagavond 16 september de cursus Sociale Hygiëne.

De cursus bestaat uit vier avonden en is een goede voorbereiding op het examen maar ook een goede manier om het geheugen weer wat op te frissen over het schenken van alcohol.

Vrijwilligersorganisaties, die alcohol schenken en/of verkopen, dienen volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Tijdens openingsuren moet er minimaal één persoon op de locatie aanwezig zijn, die de Verklaring Sociale Hygiëne heeft. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat er voldoende vrijwilligers zijn die deze verklaring hebben. Als je organisatie niet aan de eisen voldoet, loop je het risico dat je een boete krijgt of de deuren moet sluiten.

De cursus wordt gegeven op de maandagavonden van 16 september tot en met 7 oktober in De Voorhof, van 19.30 uur tot 22.00 uur. Kosten zijn 25 euro (inclusief cursusboek, koffie en thee). Het officiële examen moeten de deelnemers na afloop zélf aanvragen. Minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september via
vip@welzijnskwartier.nl of telefoon 071 40 33323.