Halverwege de fietstocht de pont aan het eind van de Zijldijk Leiden. | Foto: pr.
Halverwege de fietstocht de pont aan het eind van de Zijldijk Leiden. | Foto: pr. Foto: pr

Laatste Toeristenmarkt

Vrijwilligersmarkt n De laatste Toeristenmarkt van dit seizoen is op dinsdag 27 augustus van 13.00 tot 21.00 uur in het centrum van Katwijk aan Zee.

Dinsdag 27 augustus is het Vrijwilligersmarkt op de themamarkt op het Andreasplein.

Verschillende organisaties en verenigingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg presenteren wat zij binnen hun organisatie doen op het gebied van vrijwilligerswerk. Misschien vindt u de leuke uitdaging die u zoekt! Vrijwilligerswerk kan uw leven verrijken. Bovendien is het voor mensen die op dit moment geen betaald werk hebben een prachtige gelegenheid om in de werksfeer te blijven.

Kom gerust even langs, ook als u niet direct op zoek bent naar vrijwilligerswerk.


Leden PCOB genieten van fietstocht

Regio n Een dertigtal leden heeft vorige week woensdagmiddag genoten van een prachtige fietstocht door de regio.

Het gezelschap vertrok vanaf de Burgt richting Valkenburg, Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest.

Over de nieuwe fietsbrug langs het Kanaal en de Vliet naar Leiden. De groep passeerde Park Cronesteyn en via een mooi en onbekend stukje Leiden kwam Zoeterwoude-Rijndijk inzicht, om vervolgens richting Leiderdorp te fietsen. Op de helft van de tocht was er een stop bij Brasserie Park.

Vervolgens ging de tocht door Leiderdorp en na de brug over de A4 ging de route door een prachtig stukje natuur met mooie molens en meertjes. De tweede stop was langs de Zijl bij Brasserie Zijlstroom, de voormalige Meelfabriek van Leiden. Aan het eind van de Zijldijk staken de fietsers over met de pont, waar de PCOB hoffotograaf een leuke foto maakte en de pontbaas stond te filmen. Het was een gezellige overtocht die het gezelschap vervolgens door een stukje Merenwijk voerde tussen de knotwilgen. Via de Haarlemmertrekvaart kwam Oegstgeest in beeld en langs het Kanaal kwam de toren van Rijnsburg weer in zicht. Ieder ging zijns weegs naar huis. Het bestuur van de PCOB kijkt terug op een prachtige, gezellige fietstocht met mooi weer. De paar spetters aan het einde deerden de fietsers niet.