Kom zingen bij Jeruël

Mannenzanggroep n Jeruël start morgen, vrijdagavond 23 augustus weer de repetities.

Na de feestelijke viering van het 15 jarig jubileum op 28 juni j.l. en nu de zomer ten einde loopt, starten de mannen weer met de repetities. De zanggroep oefent in de Herv. Kerk met dit mooie orgel aan het Castellumplein in Valkenburg. Aanvang 19.30 uur. Overweegt u om op een gezellig koor te komen zingen, kom eens langs om de sfeer te proeven. We repeteren vanaf 23 augustus tweewekelijks op de vrijdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur. Nieuwe leden zijn van harte welkom.


Cirque Moustache strijkt neer bij Valkenburgse meer

Kinderen n Cirque Moustache reist dit jaar alweer voor de zevende keer door Nederland voor een zomertour.

In de voorstelling Royale bereiden de circusartiesten en het publiek zich voor op het hoogstaand bezoek. Poets je schoenen, trek je netste kleren aan en oefen alvast een buiging. Op woensdag 28 augustus staat het circus aan het Valkenburgse Meer in Valkenburg.

Cirque Moustache reist door Nederland met een prachtige circustent. Er gaan ook klassieke circuswagens mee op tour en het publiek kan zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jonge en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen.

Ook zijn bijzondere artiesten, uit binnen- en buitenland, te zien in de show. Zo kun je nachtegaal Seqoia zien in de trapeze, Sabine is specialist luchtacrobatiek en showt haar kunsten in de tissues, Cathi en Becky zijn beiden afgestudeerd aan de circusschool in Londen en laten een handstandenact zien.

Kaartjes voor de voorstelling zijn 11 euro per stuk. Dit is inclusief de spelletjes van de Kinderkaravaan. Kaarten zijn te koop op de website van Cirque Moustache: www.cirquemoustache.nl.


Aanvraag vergunning McDonald's

Filiaal n De komst van fastfoodketen McDonald's in 't Heen in Katwijk is een stap dichterbij gekomen.

Het Katwijkse gemeentebestuur is van plan een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een restaurant aan de Zeilmakerstraat 1. Tot en met 26 september ligt het document ter inzage.

In maart van dit jaar werd al een bouwvergunning aangevraagd voor een nieuw filiaal van de keten op het Northgo-terrein langs de N206, naast de nieuwe Gamma. Overigens trekt de McDonald's zelf aan de rem. 'Dit is pas de eerste stap in een langer proces,' waarschuwt een woordvoerder in het Leidsch Dagblad.

In 2002 mislukte een poging van McDonald's om zich in Katwijk te vestigen. Vooral in de wintermaanden bleef het rustig. Raadsleden waren toen ook niet blij toen bleek dat het restaurant ook op zondag open was.


Bezoek de bunkers in Wassenaar

Laatste n keer. Duik deze nazomer even helemaal onder in het oorlogsverleden van de Atlantikwall in Wassenaar.

De bunkers zijn nog maar beperkt geopend dit jaar. Op verschillende plekken in Wassenaar liggen nog resten uit het oorlogsverleden. Zoals een Vleermuisbunker. Meer informatie: hollandsduin@staatsbosbeheer.nl