Koop combikaart voor drie derby's

Voetbal n In september, oktober en november speelt Rijnsburgse Boys drie prachtige derby's tegen achtereenvolgens Noordwijk, Quick Boys en Katwijk, allemaal thuis.

Liefhebbers van topamateurvoetbal in de Duin- en Bollenstreek kunnen met korting een combikaart kopen: de Derby Hattrick.

Data en Kosten

De derby's vinden plaats op de volgende zaterdagen:
Zaterdag 7 september, 15.00 uur: Rijnsburgse Boys - Noordwijk.
Zaterdag 5 oktober, 15.00 uur: Rijnsburgse Boys - Quick Boys.
Zaterdag 23 november, 15.00 uur: Rijnsburgse Boys - Katwijk.

Het begintijdstip kan nog wijzigen naar 15.30 uur als FOX Sports ervoor kiest om het duel live op tv uit te zenden.

Een staanplaats voor deze drie wedstrijden kost 22,50 euro (exclusief servicekosten). Voor een plek op de zittribune betaal je 27,50 euro (exclusief servicekosten). Lekker makkelijk. En het is extra voordelig, want voor de prijs van twee ontvang je drie toegangskaarten.

De Derby Hattrick is alleen online te bestellen. Ga snel naar de speciale actiesite: https://shop.justtickets.nl/Derby_Hattrick.


Inloophuis De Brug hele dagen open

welkom n Na de periode met aangepaste openingstijden tijdens de vakantie is het Inloophuis van De Brug, Schaepmanstraat 1 in Katwijk weer hele dagen open.

De gasten zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur hartelijk welkom. Op zaterdag is er tussen 12.00 en 14.00 uur snack-time.

In het inloophuis kunnen de gasten onder het genot van een kopje koffie hun verhaal kwijt. Er is ook altijd tijd voor een spelletje of een potje poolbiljarten. Het ontbijt en de warme maaltijd geeft aan de gasten, die vaak eenzaam zijn, vaste elementen in hun dagritme.

Het ontbijt wordt sinds begin dit jaar als nieuwe activiteit tussen 09.15 – 10.30 uur aan de inloophuis gasten aangeboden. Dit blijkt een schot in de roos te zijn. Hiermee biedt De Brug een extra schakel in de dagstructuur van mensen met een verslaving en psychiatrische of psycho-sociale problemen. Voor het ontbijt en de warme maaltijd graag een dag van tevoren aanmelden (warme maaltijd elke dag behalve zondag (13.00-13.30 uur); ontbijt elke dag behalve zaterdag en zondag.

Meer info, aanmeldingen ontbijt/warme maaltijd: 071-403 37 33; www.debrughelpt.nl info@debrughelpt.nl


Lezing 'De Batavier' door Ted Polet

Bibliotheek n Zeevaarder en ex-stuurman Ted Polet komt in de Hoofdbibliotheek zijn boek 'De Batavier' presenteren.

Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd om gratis aan te schuiven op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur waar Polet over zijn bijzondere roman over een jonge zeeman zal vertellen. In woord en beeld komt ook zijn eigen zeevaartachtergrond langs. Een genoeglijk halfuurtje om bij aanwezig te zijn.

Roman 'De Batavier'

Onlangs verscheen de debuutroman 'De Batavier' van schrijver Ted Polet. Het is een prachtige roman over een jonge zeeman die, om gezondheidsredenen, genoodzaakt is om zijn werk op te geven. Van de erfenis die hij van zijn oom ontvangt, koopt hij echter een tweemaster, knapt die volledig op en gaat ermee richting Middellandse Zee. Tijdens zijn prachtige reizen maakt hij van alles mee. Zo redt hij op enig moment een aantal vluchtelingen uit het water en raakt betrokken bij hun wel en wee.

Liefhebbers van de scheepvaart en de zeilsport zullen veel plezier beleven aan dit boek. Wat 'De Batavier' ook aantrekkelijk maakt is dat er uiterst actuele thema's voor een breed publiek in verwerkt zijn. Tel daar de spanning, de romantiek en de fijne schrijfstijl van Polet bij op en het mag duidelijk zijn dat legio mannelijke én vrouwelijke lezers van 'De Batavier' zullen genieten.

In de lezing in de bibliotheek vertelt Ted Polet over de totstandkoming van zijn boek en zal hij boeiende stukjes voorlezen. Aan de hand van beelden gaat hij ook in op de thema's die in het boek een belangrijke rol spelen. Zo komen zijn eigen achtergrond in de zeevaart en de impact van het eeuwige conflict tussen Turken en Grieken op de vluchtelingenstroom in dat gebied, aan de orde.

Erbij zijn is gratis

Wie is geïnteresseerd in het verhaal van Ted Polet en zijn boek 'De Batavier' is op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur van harte welkom in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Polet neemt een stapeltje van zijn boeken meer zodat geïnteresseerden een boek kunnen aanschaffen, uiteraard mét handtekening van de schrijver. De toegang tot de lezing/presentatie is gratis. Weer aan activiteit in het kader van de Zomerbieb die je niet wilt missen.


Samen eten en film kijken

Aanmelden n Dit is een avond waar je blij van wordt! Bovendien is het al een paar jaar een doorslaand succes: een gezellige maaltijd met elkaar én een filmavond in de Week van de Alfabetisering.

Op dinsdag 10 september is het weer zover. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gaan we om 18.30 uur met elkaar eten. Iedereen kan volop genieten van heerlijke, zelfgemaakte gerechten uit verschillende culturen, verzorgd door Welzijnskwartier Medelanders. Daarna staat er een prachtige film op het programma.

De film van deze avond is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een Afro-Amerikaanse concertpianist en zijn ruwe chauffeur. Ze moeten hun onderlinge verschillen wel opzij zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Kaartverkoop via www.bibliotheekkatwijk.nl. Kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). Prijs voor bibliotheekleden € 12,50 en voor niet-leden € 15,-.