Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, weer eens in de openbaarheid.| Foto: Franklin van der Erf
Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, weer eens in de openbaarheid.| Foto: Franklin van der Erf Foto: Franklin van der Erf

Jos Wienen krijgt eerste bord Haarlem Gastronomische Hoofdstad

Haarlem n Tijdens de opening van Haarlem Culinair kreeg de burgemeester Jos Wienen officieel het eerste het bord 'Gastronomische Hoofdstad van Nederland' uitgereikt door Henny Leeflang, organisator van Haarlem Culinair.

Voor burgemeester Jos Wienen een mooie gelegenheid om zich in de openbaarheid aan zijn inwoners te presenteren. Een aantal enthousiaste ondernemers pakte tijdens het festival de handschoen op en daagt nu de rest van horeca Nederland uit om zich te kandideren voor de titel na 2020. Voor 2019/2020 zet Haarlem zich nadrukkelijk op de kaart als Gastronomische Hoofdstad van Nederland met tal van foodfestivals, het t-h-t-diner, Sterrengala Diner, WK Koken en het reguliere aanbod van zeer diverse restaurants in alle prijsklassen.

Nederland doet op de internationale agenda steeds meer mee op het culinaire vlak. Met name jonge chefs bestormen de top van de Nederlandse culinaire wereld, maar ook op een veel breder vlak weet de Nederlander de eetcultuur steeds beter te waarderen.

Haarlem heeft met name in het voorjaar en de zomer veel buitenlandse toeristen binnen haar stadsgrenzen die veel waardering opbrengen voor de lokale restaurants. Door het grote aantal kwaliteitsrestaurants, de culinaire evenementen en het aanbod van lokale producten is Haarlem een aantrekkelijke bestemming, zowel voor de toeristen als bewoners uit de regio. In de regio Haarlem bevinden zich verschillende sterrenrestaurants. Daarnaast heeft ook de Duin- en Bollenstreek een enorme horecadichtheid en zijn alle internationale keukens vertegenwoordigd.


n Rijnsburgse Jan wint 10.000 euro BankGiro Loterij

Blij n Een grote verrassing voor de Rijnsburgse Jan en zijn vrouw Mieke.

Vorige week dinsdag heeft Jan in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. En zo stond die dag de Loterij bij het echtpaar op de stoep om de cheque te overhandigen. Jan en Mieke waren compleet verrast.

Jan (70) en zijn vrouw Mieke reageren blij: "Dit is onvoorstelbaar! De eerste keer wonnen we toegang tot de Apenheul en nu 10.000 euro! Super. Er staat al jaren een nieuwe badkamer op de planning. We waren er pas nog over aan het dubben, maar die nieuwe badkamer gaat er nu eindelijk komen!"
| Foto: Jurgen Jacob Lodder.

Afbeelding