Inbraken uit bedrijfsbusjes

attentie n Politie Katwijk berichtte vorige week op social media dat het aantal inbraken uit bedrijfsbusjes toeneemt. Teamchef Peter Koot laat desgevraagd weten, dat er in de maand juli sprake is van een sterke stijging en hij vraagt mensen om alert te zijn. 'Deze toename is vooral te zien in Katwijk Noord. De merken van de busjes zijn daarbij divers. Er wordt in veel gevallen gereedschap weggenomen. Uiteraard nemen wij deze informatie mee tijdens onze surveillances, maar houd u ook uw ogen en oren open en belt u met 112 wanneer er sprake is van een verdachte situatie', aldus de politie op Facebook.

Politieteamchef Koot vertelt, dat er vorig jaar 33 inbraken uit bedrijfsbusjes waren. Van januari tot en met juni dit jaar betrof dat 11 maal. Vorige maand kreeg de politie al 5 meldingen binnen. Koot roept mensen op om alert te zijn: 'Bel bij verdachte handelingen rondom bestelbusjes altijd 112.'


Repetities Rijnstreekkoor weer begonnen

Zingen n Het Rijnstreekkoor bereidt zich voor op haar herfstconcert. Dit wordt gehouden op 11 oktober a.s. Voor dit concert is niemand minder dan Petra Berger als soliste aangetrokken. Misschien voor u een extra reden om lid te worden van het koor of misschien het eens te proberen als projectlid. Van harte uitgenodigd om eens kennis te maken met het koor. Dit kan elke maandagavond als het koor repeteert in de Immanuelkerk in Rijnsburg. De repetitie begint om 20.00 uur.


Grip op de Knip

Grip n op de Knip Katwijk is een stichting die inwoners van de gemeente Katwijk hulp biedt bij financiële problemen of schulden. www.gripopdeknipkatwijk.nl of 06-22062590.


Dit raakt         me!

creatief n De Valkenburgse Hedwig Stuivenberg-Bleijswijk houdt van de natuur. Met haar fotocamera trekt ze er regelmatig op uit.

De natuur inspireert haar en bij de gemaakte foto's creëert ze soms een gedicht.

Dit heeft inmiddels geresulteerd in een uitgave van de boekjes 'Beeldspraak' en 'Gemis', een samenwerking met fotograaf Dirk van Egmond-Treffendbeeld.

Nu maandelijks in de Rijnsburger een gedicht en bijpassende foto onder de titel: 'Dit raakt me!'

Alles wat me, welbeschouwd, bezighoudt…en raakt….met liefde gemaakt…elk woord en elk beeld…met een ieder van harte gedeeld!' aldus Hedwig.

Zie ook: ditraaktme.blogspot.com