Ode aan Woodstock on the beach

Muziek n Wie 'three days of peace and music' zegt, kan het alleen maar hebben over het legendarische muziekfestival Woodstock, over twee weken precies 50 jaar geleden.

De moeder alle festivals. Veel bands en artiesten vestigden daar hun naam of vereeuwigden er hun faam: Joe Cocker, Crosby Stills, Nash & Young, Santana, The Who, Grateful Dead, Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival (CCR), The Band, Tim Hardin, Jefferson Airplane, Melanie, Ten Years After, Canned Heat, noem maar op.

Katwijkse bands en muzikanten brengen komende zaterdag (17 augustus) met Woodstock on the Beach een ode aan dit legendarische festival. De bands en muzikanten spelen dan alleen nummers, die ook op dat legendarisch festival te horen waren.

Songs die nu, 50 jaar later, nog regelmatig te beluisteren zijn op de radio en in de Top 2000 staan. Denk aan: White Rabbit van Jefferson Airplane, My Generation - The Who; Marrakesh Expresse - Crosby, Stills, Nash (& Young), Voodoo Child - Jimi Hendrix, Peace of my Heart - Janis Joplin, Going up the Country - Canned Heat, Born in the Bayou – CCR.

Dit is nog maar een greep van de setlist die op komende zaterdag bij Beachclub Zomers op het Katwijkse strand te beluisteren is. Die worden gespeeld door acht Katwijkse bands en gelegenheidsformaties.

Het festival wordt om 16.30 uur geopend door de bekende Katwijkse coverband Expired Faces en afgesloten door de upcoming band Bloomcoal.

Woodbirds, The Big Beyond, Der Slang, Cin & Peet, Close to it All maken die avond eveneens hun opwachting met een scala aan de bekende Woodstocknummers, terwijl The Mocks hun beste Jimi Hendrix-tribute ten gehore brengt.

Het festival eindigt rond de klok van 23.00 uur. Entree is gratis.

Op FB-pagina 'WoodstockKatwijk' meer informatie, bijvoorbeeld allemaal weetjes over Woodstock door prof. Jan de Lange, die het festival komende zaterdag ook presenteert.

Woodstock-college

Vanavond, twee dagen dagen voorafgaand aan Woodstock on the Beach, geeft prof. Jan de Lange op donderdagavond 15 augustus in jutterscafé Bonte Kraai aan het Andreasplein een college over het legendarische Woodstock-festival. Op FB-pagina 'WoodstockKatwijk' vertelt hij allemaal weetjes, die avond vertelt

De Lange alle ins en outs over het muziekevenement. Een college dat je als muziekliefhebber niet mag en wil missen.

Aan het eind van de avond is er kleine quiz over Woodstock '69. De vragen beperken zich tot de inhoud van de blogs van De Lange op de FB-pagina WoodstockKatwijk en zijn college in de Bonte Kraai. Er is een originele driedubbel LP van Woodstock 1969 te winnen, uit de collectie van en beschikbaar gesteld door Jan de Lange.

Woodstock-college door
Jan de Lange,

Juttercafé Bonte Kraai,

donderdag 15 augustus,

aanvang 20.00 uur.