Hekkensjouwers gevraagd

Het zit er weer op. De Rijnsburgse feestweek. Een bijzondere week die werd afgesloten met een zomerstorm. Zaterdag waaiden de volle takken van de bomen. De organisatie van de Flower Parade besloot daarom om de kleurrijke bloemenstoet niet door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk te laten rijden. De fans van het corso moesten deze keer maar naar het corso zelf komen. En dat deed men massaal. Naast vrijdagavond, wanneer de traditionele corsoshow wordt gehouden was het ook zaterdagmiddag een gezellig feest in een van de veilinghallen van Royal FloraHolland. Een pluim voor de organisatie en al die vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt om er een gezellige en mooie show van te maken. Deze statische show was voor velen fotogeniek. Van alle kanten konden de praalwagens en personenauto's bekeken worden.

Ook de Oranje Vereniging Rijnsburg kijkt terug op een geslaagde feestweek. Tot en met donderdag was het topfeestweek weer. Vrijdagmorgen begon met regen, maar tijdens het koffiedrinken op het plein ter gelegenheid van de 65 jarigen was het droog. Ook kon 's avonds de lampionoptocht doorgaan. Zaterdag moesten er toch een aantal activiteiten worden afgelast vanwege de zomerstorm. Dat is natuurlijk altijd jammer, maar het publiek had er alle begrip voor dat het ringrijden en het vuurwerk vanwege de weersomstandigheden niet doorgingen.

Ontzettend jammer is het dan als je als bestuur aan de laatste feestdag begint en je ziet dat feestgangers een spoor van vernielingen hebben aangericht. Nabij het Burg. Koomansplein was er een mobiel urinoir omgegooid, en was er tree met daarin een 17tal hekken om ver gegooid. Dit moet echt gedaan zijn door krachtpatsers. En laat het bestuur van de Oranje Vereniging nu altijd op zoek zijn naar sterke mannen-en vrouwen. Dus heb jij met je groep vrienden die 17 hekken, met een gewicht van zo'n 2000 kg, omgegooid, meld jullie dan als vrijwilliger bij het OV bestuur. Zij kunnen altijd (hekken)sjouwers gebruiken. En nee, deze attributen zijn niet door de storm omver geblazen, want die raasde pas vanaf zaterdagochtend over het dorp en de regio.

Ook zijn een aantal vandalen in de nacht van vrijdag op zaterdag bezig geweest in de Kanaalstraat en omgeving. Spiegels waren van auto's getrapt. Boven de Hoftuin is er een kinderfiets gesloopt, lag er een fiets in de Vliet en van een andere fiets waren banden lek gestoken. Triest dat dit is gebeurd. Maar waarschijnlijk weten de daders het niet eens meer dat ze dit hebben gedaan. Of misschien toch wel…… Als je echt een vent of een stoere meid bent meld je bij de OV of via een van de Facebook pagina's die hebben bericht over deze incidenten. Want een slecht geweten blijft je schuldgevoel achter na gaan.

Houdoe.