Aanleg glasvezelkabels

KPN n Op maandag 26 augustus start KPN NetwerkNL met de aanleg van glasvezelkabels voor de inwoners van Rijnsburg. Er wordt gestart in de wijk Frederiksoord en Kleipetten. Elk open gegraven gebied wordt binnen één dag weer dichtgemaakt, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat.


Pauw ontsnapt

Melding n Politie Katwijk kreeg dinsdagmorgen jl. een melding van een loslopende pauw in Rijnsburg. Ook voor de politie geen dagelijkse melding, maar wel een uitdagende. Ter plaatse aangekomen, liep de pauw parmant door de woonwijk. De politie had geen idee of de pauw dit juist wel een leuk avontuur vond of toch liever terug naar zijn vriendjes wilde. Het leek de politie toch beter om voor de laatste optie te kiezen. Helaas was de naastliggende kinderboerderij nog gesloten. De eerste vangpoging mislukte. De pauw vloog weg en verstopte zich in diverse achtertuinen. Uiteindelijk heeft een bewoner de pauw kunnen vangen zodat het dier veilig en ongedeerd naar zijn thuis gebracht kon worden.


Boeketdienst

Kerk n Zondag 18 augustus is er Boeketdienst. Onderwerp is "We gaan op reis naar………." Deze keer gaan we naar Israël en bezoeken de plaats Samaria. Spreker is ds. Pieter van der Ende, de muziek wordt verzorgd door Eric de Mooij & band en de dienstleider is Marjo Vergunst. De dienst begint om 19.00 uur in de Immanuëlkerk.


Tips?

Nieuwtje n Heeft u iets leuks voor De Rijnsburger? Laat het ons weten via redactie@derijnsburger.nl of tel. 071 40 22 901.